F&Fs Superfiberbrød! (keto, nøttefri)

 

 

F&Fs Superfiberbrød – vårt nyeste tilskudd i brød-familien! F&Fs Superfiber brød er som navnet tilsier PROPPFULL av fiber med hele 4 forskjellige typer, i ett og samme brød! Dette brødet har også det desidert laveste karbohydratinnholdet av alle vi har laget hittil og er dermed, tør vi forsiktig å påstå, sannsynligvis det sunneste lavkarbobrødet som eksisterer pr. dd! F&Fs Superfiberbrød inneholder nemlig kun 3,9 g karbohydrater i hele brødet! Havrefiber er ikke et nytt produkt. Vi har brukt det i bakst lenge, men har ikke postet noen oppskrifter med det tidligere da det ikke har vært mulig å få tak i i Norge. Vi er opptatt av at ingrediensene vi bruker i våre oppskrifter skal være lett å få tak i via Norske leverandører. I slutten av April tok vi kontakt med Tights.no og tipset de om produkter som ingen andre Norske leverandører kan tilby. Nå har de endelig fått inn havrefiber – og det får du kjøpt her! Havrefiber er 100% fiber og dermed helt fri for karbohydrater siden fiber ikke tas opp som næring i kroppen.  Vi håper dere syns dette er like spennende som vi gjør. Vi gleder oss til å lage og dele flere oppskrifter med produktet fremover – så stay tuned!

F&Fs Superfiberbrød! (keto, nøttefri)
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 15 g Fibrex
  • 15 g Pofiber
  • 60 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 30 g Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ts Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor. Bruker du fersk gjær har du det i sammen med det våte.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Fukt hendene med olje og form brødet.
  6. Pensle på egg og dryss på Havrefiber for den rustikke looken. Skjær morsomme mønster.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Keto boller (nøttefri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.