Fett & Forstands Ribberull!

Fett & Forstands Ribberull

Fett & Forstands Ribberull

sylterull

sylteflesk

Fett & Forstands Ribberull

syltaflesk

sylterull

Fett & Forstands Ribberull

syltaflesk

ribberull

Fett & Forstands RibberullFett & Forstands Ribberull! Sylterull, syltaflesk.. flere? Mange navn på denne herligheten! Det er faktisk også oppskriften vår med desidert mest bilder! Vi beklager om du får vondt i scrollefingern, men grunnen til at det er så mange bilder i dette innlegget er at vi ønsker å vise prosessen fra start til slutt. Kanskje du har hatt lyst å lage det lenge men ikke turt? Vi vil vise at det ikke er så vanskelig som man kanskje tror! Vi syns det er viktig å ta vare på Norske Tradisjoner! Kanskje sitt foreldrene, eller besteforeldrene dine på noen gullgruver av oppskrifter på Norsk tradisjonsmat? Ikke vær redd for å prøve!

I Fett & Forstands Ribberull er det nok litt mer krydder enn i andre oppskrifter på rull, og kokevannet inneholder mye dilldall, men det er fordi vi ELSKER smak! Avbildet på en skive nybakt superfiberbrød, med et dryss søt sennep og toppet med syltet rødkål! Nydelig kombinasjon! Vi har også en super oppskrift på hjemmelaget leverpostei! Fordelen med hjemmelaget pålegg er at man har full kontroll på hva man får i seg. Give it a go! Du blir ikke å angre!

Fett & Forstands Ribberull!
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 store ribberuller
Ingredienser
  • Ca 3,5 kg Tynnribbe - helst med u-rutet svor men ferdigrutet går helt fint!
  • 4 ss salt
  • 1,5 ss finmalt pepper
  • 1,5 ss nellik
  • 1,5 ss allehånde
  • 2 ts muskatblomme
  • 2 ss Gelatinpulver
  • 2-3 gulrøtter
  • 2-3 løk
  • einebær
  • 3-4 laubærblad
  • helpepperkorn
  • Havsalt til kokevannet
  • ca 1 meter syltenetting - fås i ferskvaredisken på bla Eurospar
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen salt, krydder og gelatin.
  2. Grovkutt løk og gulrot.
  3. Bein ut ribben - denne kan du gjerne lage spareribs av!
  4. Kutt gjerne ribben i to vertikalt på den siden som er bredest.
  5. Ribben deles slik (lånt fra TV2) - se også bildene i hovedinnlegg for tips:
  6. Ribben skal skjæres i tre sammenhengende lag (som et trekkspill, NB svoren skal være i enden av kjøttstykket).
  7. Bruk en skarp kniv og skjær av svoren (det øverste laget, men skjær ikke helt fra når du kommer til enden. Snu kjøttstykket, skjær det neste laget fra motsatt side, uten å skjære svoren helt fra når du kommer til enden.
  8. Brett ut til et sammenhengende stykke kjøtt med svoren i enden av kjøttstykket. (Er du i tvil, øv deg ved å brett et stykke papir på samme måte)
  9. Dryss på krydderblandingen og rull godt sammen - sørg for at svoret kommer på yttersiden.
  10. Bruk en blomsterpotte, tinnboks eller lignende og tre nettingen over (se bilde i hovedinnlegg).
  11. Ha rullen i beholderen og tre nettingen over. Knyt godt sammen.
  12. Kok opp vann, grovsalt, einebær, pepperkorn, laubærblad, gulrøtter og løk.
  13. Ha i ribberullene og skru ned varmen.
  14. Rullene skal trekke ved ca 90 grader i 1,5 - 2 timer litt avhengig av tykkelsen.
  15. Ferdig! NYT!

 

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.