Fett & Forstands Ribberull!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 2 store ribberuller
Ingredienser
  • Ca 3,5 kg Tynnribbe - helst med u-rutet svor men ferdigrutet går helt fint!
  • 4 ss salt
  • 1,5 ss finmalt pepper
  • 1,5 ss nellik
  • 1,5 ss allehånde
  • 2 ts muskatblomme
  • 2 ss Gelatinpulver
  • 2-3 gulrøtter
  • 2-3 løk
  • einebær
  • 3-4 laubærblad
  • helpepperkorn
  • Havsalt til kokevannet
  • ca 1 meter syltenetting - fås i ferskvaredisken på bla Eurospar
Fremgangsmåte
  1. Bland sammen salt, krydder og gelatin.
  2. Grovkutt løk og gulrot.
  3. Bein ut ribben - denne kan du gjerne lage spareribs av!
  4. Kutt gjerne ribben i to vertikalt på den siden som er bredest.
  5. Ribben deles slik (lånt fra TV2) - se også bildene i hovedinnlegg for tips:
  6. Ribben skal skjæres i tre sammenhengende lag (som et trekkspill, NB svoren skal være i enden av kjøttstykket).
  7. Bruk en skarp kniv og skjær av svoren (det øverste laget, men skjær ikke helt fra når du kommer til enden. Snu kjøttstykket, skjær det neste laget fra motsatt side, uten å skjære svoren helt fra når du kommer til enden.
  8. Brett ut til et sammenhengende stykke kjøtt med svoren i enden av kjøttstykket. (Er du i tvil, øv deg ved å brett et stykke papir på samme måte)
  9. Dryss på krydderblandingen og rull godt sammen - sørg for at svoret kommer på yttersiden.
  10. Bruk en blomsterpotte, tinnboks eller lignende og tre nettingen over (se bilde i hovedinnlegg).
  11. Ha rullen i beholderen og tre nettingen over. Knyt godt sammen.
  12. Kok opp vann, grovsalt, einebær, pepperkorn, laubærblad, gulrøtter og løk.
  13. Ha i ribberullene og skru ned varmen.
  14. Rullene skal trekke ved ca 90 grader i 1,5 - 2 timer litt avhengig av tykkelsen.
  15. Ferdig! NYT!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/fett-forstands-ribberull/