Hvem er vi?

Hei og Velkommen til bloggen vĂ„r 🙂

Tenker vi starter med Ä fortelle litt om oss selv og formÄlet med denne bloggen. Vi er et par i midten av 30 Ärene som la om livsstilen i 2017. Vi har begge noen kilo for mye, men hovedsakelig valgte vi Ä legge om kostholdet med hÄp om Ä forbedre helsen. Jeg, Ena-Maria, har tidligere prÞvd meg pÄ lavkarbo men tror ikke helt jeg visste hva jeg dreiv pÄ med. Jeg har hashimotos, kort fortalt en autoimmun sykdom der mitt eget feilkoblede immunforsvar gradvis Þdelegger skjoldbruskkjertelen, som igjen fÞrer til hypoteriose (lavt stoffskifte).

Kiloene har nok kommet snikende pÄ i lÞpet av Ärene parallelt med oppbussing av symptomer samt andre helseproblemer. Hverdagen tuter og gÄr og man tenker kanskje ikke sÄ mye over det mens det stÄr pÄ, og jeg har aldri hatt problemer med min egen vekt.
Min oppvekker kom i forbindelse med et legebesÞk for oppfÞlging av sykdommen og medisinering. BlodprÞver ble tatt, og viste hÞy verdi av C-Peptid (insulinresistens). Jeg ble livredd, og mildt sagt sjokkvÄknet av denne heftige realitetssjekken. Jeg kasta meg rundt og googlet som en helt, leste meg opp pÄ insulinresistens og konkluderte raskt med hva som mÄtte til; Ketogent kosthold.
Jeg ringte Kenneth som var offshore og fortalte han om blodprÞvene, fortvilelsen og planene mine. Til min store overraskelse hadde han tilfeldigvis lekt med tanken pÄ lchf selv. Han stÞttet meg 100% og gledet seg til Ä komme hjem sÄ han kunne starte opp sammen med meg.

NĂ„r Kenneth min kom hjem fra havet, pĂ„ det tidspunktet hadde jeg holdt pĂ„ alene i vel 2 uker, satte han i gang umiddelbart. Han har tidligere vĂŠrt skeptisk til dette kostholdet, og har sverget til lavkalori og trening. Han begynte Ă„ bli lei vekta som jojo’et opp og ned til tross for iherdig trening og «sunt kosthold». Han  har diagnosen podagra (urinsyregikt) og hadde hyppige utbrudd til tross for at han fulgte kostholdsrĂ„dene folk med denne sykdommen fĂ„r. Til dags dato (bank i bordet) har han ikke hatt et eneste utbrudd, ikke sĂ„ mye som en antydning.

Etter til sammen titalls kilo i minus, en lettere hverdag, mindre helseplager, mer energi, mye erfaring og kunnskap rikere, er vi nĂ„ veldig godt i gang med vĂ„rt nye liv pĂ„ ketogen kosthold. Vi er over gjennomsnittet glad i Ă„ lage mat og vi gleder oss til Ă„ dele oppskrifter, kunnskap og erfaringer med dere 🙂