Bokutgivelse!


Jeg og Kenneth la begge om til keto/strikt lavkarbo i November 2017 – jeg etter å ha fått påvist insulinresistens og Kenneth fordi han selv var nysgjerrig og for at han ville støtte meg. Vi startet bloggen “Fett & Forstand i Februar 2018 egentlig mest på gøy. Det startet med at vi lå på sofaen og lekte med titler på hva vi skulle kalt en lavkarbo blogg om vi skulle starta en, selv om vi i utgangspunktet ikke hadde planer om det i det hele tatt. Navnet “Fett & Forstand” kom opp som en lekmedord av vett og forstand. Lang historie kort; vi kunne jo rett og slett IKKE ikke starte blogg med ett så bra navn!

Vårt første blogginnlegg på blogg.no skrev vi 14.Februar 2018 kl 12.48 og innlegget fikk knappe noen titalls besøkende. Vi ble begge fort bitt av basillen, for denne nye hobbyen vår ble jo raskt mye morsommere enn vi trodde! På slutten av året flyttet vi bloggen over til eget domene, og siden den gang har det eksplodert! Det som i utgangspunktet var ment som en liten tullehobby har etter hvert utviklet seg til å bli noe mye mer! Vi er overveldet av responsen på oppskriftene våre, og all engasjement rundt konseptet vårt. Hittil denne måneden kan vi allerede nå feire ny rekord på antall månedlige besøkende på bloggen, og det er enda mange dager igjen av August! Vi hadde aldri i vår villeste fantasi trodd at bloggen skulle ta av som den har gjort, og hadde noen fortalt meg det når vi satt her og klampret løs på tastaturet 14.02.2018 hadde vi nok fått oss en god latter. Hvem skulle trodd?

Mange av dere har spurt om det kommer en kokebok fra oss i Fett & Forstand, og når spørsmålet kom for første gang tenkte vi for å være ærlig, noe sånt som “ja særlig”. Men det er lenge siden, og mye har skjedd siden da. I dag kan vi meddele at vi er i dialog med forlaget Lille Måne om utgivelse av kokebok! Tenk! Vår egen kokebok! Hvor gøy er ikke det?!

Når det blir er enda ikke fastsatt, men vi har smått begynt prosessen. I mellomtiden kan vi sterkt anbefale boken “Keto for nybegynnere”.

Forfatteren bak boka Martina Slajerova har i likhet med meg den autoimmune sykdommen «Hashimotos tyreoiditt» som var årsaken til at hun la om til ketogent kosthold i 2011. I den første delen av boka forteller hun kort om sin historie, og tar for seg ulike temaer i forhold til et ketogent kosthold. Martina og partneren er hjernene bak appen og bloggen KetoDiet.

Boka er lettlest, lettforståelig, morsom skrevet samt informativ. Boka er delt i 2 deler. Første del består av det prinsipielle og grunnleggende bak et velbalansert ketogent kosthold, tips og råd, «dos and donts», hva kan man spise, hva bør man styre unna, elektrolytter, kosttilskudd, vektplatå, og mye mer.

Den andre (og største) delen av boka er oppskrifter. Alt fra raske og lettlagde retter, til litt mer avanserte og ikke avanserte middagsretter, til helsefremmende drikker og desserter. Alle oppskriftene er oppgitt med næringsinnhold per porsjon, noe som gjør det veldig enkelt for alle som registrerer makronæringsinntaket sitt. Oppskriftene er også merket med symboler som indikerer om oppskriften inneholder eventuelle allergener og om oppskriftene er vegetarisk, fastevennlig, elektrolyttrik, eller, min favoritt; induksjonsvennlig.
De induksjonsvennlige oppskriftene legger opp til at det for deg som nybegynner skal være enkelt å legge om kostholdet og raskt oppnå ketose. Disse oppskriftene har få og «vanlige» ingredienser, og ser både innbydende og spennende ut til tross.

Beste av alt? Bestiller du boken og oppgir rabattkoden “FETT” så får du 100 kr i avslag på boken og e-boken! Du finner boken her og eboken her 🙂 


Tekst og illustrasjoner i boka tilhører Martina Slajerova.
Bildeillustrasjon etter tillatelse av Forlaget Lille Måne.

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.