Lavkarbo Lasagne

Lavkarbo Lasagne
Lavkarbo Lasagne
Lavkarbo Lasagne
Lavkarbo LasagneLavkarbo Lasagne ala F&F! Vi ligger ikke på latsiden selv om vi er på ferie! Denne lasagnen er den beste vi har laget hittil, og er nok til iallefall 6 personer! Du kan selvsagt halvere oppskriften om du ikke vil lage så mye, eller kanskje du vil prøve deg på vår baconinnbakte lasagne? Server gjerne lavkarbo lasagne med hvitløksbrød og en frisk salat. Her er oppskriften på lavkarbo lasagneplater, men du kan også bruke f.eks aubergine, squash eller rett og slett ost i mellom lagene.

Lavkarbo Lasagne
 
NB: Se link i hovedinnlegg for tips om lasagneplater.
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Kjøttsaus
  • Forvarm ovnen til 210°C.
  • 400 g kjøttdeig
  • 200 g bacon
  • 200 g sjampinjong
  • 150 g paprika (gjerne blanding av rød, gul og grønn)
  • 200 g løk
  • 150 g stangselleri
  • 100 g gulrot (kan sløyfes)
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • 185 g hermetisert paprika (kan byttes ute med grillet paprika eller sløyfes helt)
  • 780 g (2 pakker) Eldorado hakkede tomater
  • 2 ts sambal oelek (kan sløyfes)
  • 100 g tomatpurrè
  • en neve fersk basilikum
  • salt og pepper etter smak
  • Revet ost til topping

Bechamelsaus
  • 3 dl fløte
  • 100 g kremost
  • 30 g smør
  • ¼ ts xanthangum eller ½ ts johannesbrødkjernemel
  • salt, pepper og muskat etter smak.
Fremgangsmåte:
Kjøttsaus
  1. Kutt bacon og grønnsaker i passe biter og finhakk basilikum.
  2. Stek bacon og kjøttdeig.
  3. Ha i sjampinjong og hvitløk og stek til væsken fordamper.
  4. Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
  5. Knus hermetisert paprika i blender eller lignende.
  6. Ha sambal oelek, hakkede tomater, tomatpurrè og paprikapurrè i resten av blandingen.
  7. Gi ett oppkok og la putre på medium varme i ca 15 minutter, smak til med salt, pepper og eventuelt annet krydder.

Bechamelsaus
  1. Kok opp fløte og kremost.
  2. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
  3. Rør inn xanthangum eller johannesbrødkjernemel og la putre til sausen tykner. Ikke fall for fristelsen å ha i mer fortykningsmiddel da det fort kan bli en sleip konsistens - sausen tykner etter en stund.
  4. Ta kjelen av platen og rør inn smøret.
  5. Legg kjøttsaus, lasagneplater og bechamelsaus lagvis i en stor ildfast form. Begynn og avslutt med kjøttsaus og topp med ost.
  6. Stek på midterste i 20 - 25 minutter. La gjerne retten hvile i ca 10 minutter før du serverer.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 145 - Fett: 11,5 - Karbohydrater: 3 - Protein: 6,8

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

4 Comments

  1. Carina Nilsen

    Hvor stor porsjon med pastadeig må man lage til denne porsjonen?

  2. Sondre Pedersen

    Hei. Ville bare inn og fortelle at jeg fikk go inspirasjon fra Deres oppskrift på Lasagnen.jeg var nok litt kjapp på avtrekkeren selv når jeg handlet inn. Så det ble uten å lage lasagneplater.
    Men mikset og trikset litt. Å tilsatte litt mer ost og bechamel mellom lagene. Pluss litt egen tilsetninger av ekstra med hjemmelaget bacon osv.
    Men tusen takk for en kjempegod oppskrift.
    Ett fantastisk smakfullt måltid😋👌

    Mvh Sondre Pedersen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.