Lavkarbo hvitløksbrød med ost!

Lavkarbo hvitløksbrød med ost!

Lavkarbo hvitløksbrød med ost!
Lavkarbo hvitløksbrød med ost!
Lavkarbo hvitløksbrød med ost!Lavkarbo hvitløksbrød med ost er det ultimate tilbehøret til lasagne, gryteretter, supper og mye mye mer! Eller bare som de er? Triks i vei med krydder og urter, alt etter hva du liker og hva du skal ha de til! Jeg lagde en med chiliflak og en med persille. Server lavkarbo hvitløksbrød med ost så varm som overhode mulig for den “oooey gooey”-smelta ost følelsen!

Lavkarbo hvitløksbrød med ost!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser:
Bunn
  • 1 egg
  • 50 g kremost
  • 20 g fettredusert sesammel
  • 15 g pofiber
  • 100 g revet ost
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ss eplecidereddik
  • ½ ss Fiberhusk
  • 15 g smør
  • 1-2 finhakket fedd hvitløk
  • en klype salt
  • 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)

Topping
  • 100 g revet hvitost
  • 50 g revet cheddar (kan byttes med mer hvitost)
  • 50 g revet parmesan
  • 80 g kremost
  • Krydder eller urter etter ønske.
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Forvarm ovn til 200°C.
  2. Knus sammen egg, eplecidereddik og kremost til du får en glatt røre (bruk miniblender eller stavmikser)
  3. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt ost og smør.
  4. Smelt ost og smør i mikrobølgeovn eller en liten kjele. Det er viktig at osten er helt smeltet.
  5. Ha straks over i deigen og bland godt. Det kan være litt utfordrende, men med litt tålmodighet går det bra. Igjen - det er viktig at osten er helt smeltet.
  6. Del deigen i to og trykk den i ønsket form.
  7. Forstek midt i ovnen i 10 minutter.

Topping
  1. Knus sammen alle ingrediensene (unntatt urter). Jeg brukte foodprosessor, men stavmikser bør også gå fint.
  2. Smør utover de forstekte bunnene og strø på eventuelt krydder eller urter.
  3. Stek videre i 10 - 15 minutter, eller til osten bobler og begynner å bli gylden.
  4. Server straks!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 319 - Fett: 25,5 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 19,6

 

7 Comments

  1. Pingback: Spicy Tomatsuppe! - Fett & Forstand

  2. Hvordan går det å dobble oppskriftene hvitløksbrød og naan? Dobbler en alle ingredienser? Litt skeptisk til doblingg av eddikken med tanke på eddikksmak…. mvh Line

  3. Lagde dette i dag, smakte nydelig. Masse deilig ost og sprø i kantene😄

  4. Pingback: Lavkarbo Lasagne - Fett & Forstand Style! - Fett & Forstand

  5. Takk for oppskrift❤️
    Lagde disse i dag og de smakte himmelsk godt😍

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.