Baconinnbakt lasagne

baconinnbakt lavkarbo lasagne

Baconinnbakt lasagne. Smak på den setningen noen sekunder. Eller aller helst, smak på retten! I dag ramla jeg nemlig over en videosnutt på facebook av en lasagne innbakt i bacon. Ohh myyyy woooord tenkte jeg, dette må jeg prøve å lage en lavkarbo-versjon av. Så jeg heiv meg rundt jeg, og komponerte en lavkarbovennlig versjon. Alt bortsett fra lasagneplatene i denne oppskriften er egenkomponert.
Oppskriften fyller en liten brødform med ca mål 21 x 11 cm. Likte du oppskriften? Her er våre andre pastaoppskrifter.

Baconinnbakt Lasagne
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 4 porsjoner
Ingredienser
Tomatsaus
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss tomatpure
  • En halv chili (kan sløyfes)
  • Noen dusker persille
  • 1 ss olivenolje
  • ⅓ stilk stangselleri
  • ¼ paprika
  • 200 g kjøttdeig
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper etter smak.
  • 1 sjalottløk
  • ½ liten gulrot (kan sløyfes men gir god smak)
  • 2 champinjonger

Bechamelsaus
  • 1 dl fløte
  • 100 g revet valgfri ost
  • (jeg brukte halvt om halvt med hvitost og cheddar)
  • Pepper og muskat.

Lasagneplater
  • 2 egg
  • 60 g kremost
  • 2,5 ts fiberhusk
Fremgangsmåte
Tomatsaus
  1. Kjør hakkede tomater, tomatpure, chili, persille og olivenolje jevn i blender og sett til side.
  2. Stek kjøttdeig og hvitløk.
  3. Kutt grønnsaker i ønskede biter og stek sammen med den ferdigstekte kjøttdeigen.
  4. Når grønnsakene er møre har du i tomatsausen og koker det inn til du får en tykk konsistens.
  5. Smak til med salt og pepper.

Bechamelsaus
  1. Varm fløten medium varme til den når kokepunktet.
  2. Ta av platen og rør inn osten til du får en jevn saus.
  3. Smak til med Pepper og muskatkrydder.

Lasagneplater
  1. Sett ovnen på 150 °C
  2. Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
  3. Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
  4. La hvile i 10 minutter.
  5. Pisk massen lett opp igjen.
  6. Kjevles så flat som mulig mellom to oljesmurte bakeark.
  7. Stekes med bakearkene på topp og bunn i 10 minutter.
  8. Ta ut av ovn og skjær 3 plater som matcher strl på brødformen.
  9. Resten kan du kutte opp til tagliatelle og oppbevare i kjøleskap i minst 5 dager.
Merknad
NB: Baconet er salt! Det kan være lurt å ha det i bakhodet når du bestemmer saltmengden.
Lasagnen skal stekes på 220°C i 30-40 minutter.
La hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den.
Se bilder under for montering!

 

Montering

baconinnbakt lavkarbo lasagne
Legg bacon relativt tett i tett i brøformen.
baconinnbakt lavkarbo lasagne
Start med en lasagneplate i bunnen.
baconinnbakt lavkarbo lasagne
Tomatsaus
baconinnbakt lavkarbo lasagne
Bechamelsaus
baconinnbakt lavkarbo lasagne
Gjenta prosessen og pakk til slutt baconet rundt som vist på bilde.
baconinnbakt lavkarbo lasagne
La hvile før du skjærer i den.
baconinnbakt lavkarbo lasagne
Mmmmmm!
 

5 Comments

  1. Pingback: Lavkarbo Tagliatelle med kremet saus - Fett & Forstand

  2. Hvorfor må lasagnen hvile i 20 min før du skjærer i den? Blir den ikke kald hvis man venter så lenge?

     
    • Hei 🙂 for at den skal sette seg/ikke være helt flytende 🙂 neida, men du kan selvsagt skjære i den når du ønsker, det er bare en anbefaling. 10 minutter holder nok 🙂

       
  3. Pingback: Lavkarbo hvitløksbrød med ost! - Fett & Forstand - Make Keto Great Again!

  4. Pingback: Lavkarbo Lasagne - Fett & Forstand Style! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.