(jeg brukte halvt om halvt med hvitost og cheddar)
Pepper og muskat.
Lasagneplater
2 egg
60 g kremost
2,5 ts fiberhusk
Fremgangsmåte:
Tomatsaus
Kjør hakkede tomater, tomatpure, chili, persille og olivenolje jevn i blender og sett til side.
Stek kjøttdeig og hvitløk.
Kutt grønnsaker i ønskede biter og stek sammen med den ferdigstekte kjøttdeigen.
Når grønnsakene er møre har du i tomatsausen og koker det inn til du får en tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Bechamelsaus
Varm fløten medium varme til den når kokepunktet.
Ta av platen og rør inn osten til du får en jevn saus.
Smak til med Pepper og muskatkrydder.
Lasagneplater
Sett ovnen på 150 °C
Pisk eggene luftig med håndvisp eller kjøkkenmaskin.
Tilsett kremost og Fiberhusk og pisk til du får en jevn og fin røre.
La hvile i 10 minutter.
Pisk massen lett opp igjen.
Kjevles så flat som mulig mellom to oljesmurte bakeark.
Stekes med bakearkene på topp og bunn i 10 minutter.
Ta ut av ovn og skjær 3 plater som matcher strl på brødformen.
Resten kan du kutte opp til tagliatelle og oppbevare i kjøleskap i minst 5 dager.
Merknad
NB: Baconet er salt! Det kan være lurt å ha det i bakhodet når du bestemmer saltmengden. Lasagnen skal stekes på 220°C i 30-40 minutter. La hvile i minst 20 minutter før du skjærer i den. Se bilder under for montering!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/baconinnbakt-lasagne/