Lavkarbo hvitløksbrød med ost!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 porsjoner
Ingredienser
Bunn
  • 1 egg
  • 50 g kremost
  • 20 g fettredusert sesammel
  • 15 g pofiber
  • 100 g revet ost
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ss eplecidereddik
  • ½ ss Fiberhusk
  • 15 g smør
  • 1-2 finhakket fedd hvitløk
  • en klype salt
  • 1 ts Sukrin Gold (kan sløyfes)

Topping
  • 100 g revet hvitost
  • 50 g revet cheddar (kan byttes med mer hvitost)
  • 50 g revet parmesan
  • 80 g kremost
  • Krydder eller urter etter ønske.
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Forvarm ovn til 200°C.
  2. Knus sammen egg, eplecidereddik og kremost til du får en glatt røre (bruk miniblender eller stavmikser)
  3. Pisk sammen alle ingrediensene unntatt ost og smør.
  4. Smelt ost og smør i mikrobølgeovn eller en liten kjele. Det er viktig at osten er helt smeltet.
  5. Ha straks over i deigen og bland godt. Det kan være litt utfordrende, men med litt tålmodighet går det bra. Igjen - det er viktig at osten er helt smeltet.
  6. Del deigen i to og trykk den i ønsket form.
  7. Forstek midt i ovnen i 10 minutter.

Topping
  1. Knus sammen alle ingrediensene (unntatt urter). Jeg brukte foodprosessor, men stavmikser bør også gå fint.
  2. Smør utover de forstekte bunnene og strø på eventuelt krydder eller urter.
  3. Stek videre i 10 - 15 minutter, eller til osten bobler og begynner å bli gylden.
  4. Server straks!
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/lavkarbo-hvitloksbrod-med-ost/