Pan Rústico – Rustikt Brød (lavkarbo)

Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)Pan Rústico – Rustikt Brød, som det blir på Norsk, har vi laget på ferie her i Spania. Det er en oppdatert versjon av denne oppskriften, med ENDA mer av den rustikke smaken. Nydelig til Gambas al Ajillo (reker i hvitløk) – eller som Pan de Ajo (hvitløksbrød) eller Pan con Tomate (ristet brød med revet tomat). Perfekt på tapasbordet!

Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)
 
Serveringer: 1 medium brød.
Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 50 g fettredusert sesammel
  • 50 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 strøkne ss Fiberhusk1
  • 1 ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella (se merknader for tips)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Fukt hendene og form loffen.
  6. Pensle på egg og dryss på sesammel for den rustikke looken.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Merknad
Fersk mozzarella er de hvite mozzarellaklumpene i lake i de små posene. De fås på de aller fleste matvarebutikker, noen dyrere enn andre. Vi anbefaler merket Eldorado på Norgesgruppen butikkene, eller den fra Rema 1000. Man trenger ikke gjøre det dyrere enn nødvendig, og vi har like god erfaring med alle typene.

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Pan de Ajo - Hvitløksbrød (lavkarbo) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Pan con Tomate - Ristet brød med tomat (lavkarbo) - Fett & Forstand

  3. Pingback: Gambas al Ajillo - Hvitløksreker! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.