Pan Rústico – Rustikt Brød (lavkarbo)

Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)
Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)
Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)Pan Rústico – Rustikt Brød, som det blir på Norsk, har vi laget på ferie her i Spania. Det er en oppdatert versjon av denne oppskriften, med ENDA mer av den rustikke smaken. Nydelig til Gambas al Ajillo (reker i hvitløk) – eller som Pan de Ajo (hvitløksbrød) eller Pan con Tomate (ristet brød med revet tomat). Perfekt på tapasbordet!

Pan Rústico - Rustikt Brød (lavkarbo)
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 medium brød.
Ingredienser:
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 50 g fettredusert sesammel
  • 50 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 3 strøkne ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la maskinen jobbe til deigen blir fast. Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin lar du deigen svelle i ca 5 minutter, eller til den er fast nok til å jobbe med.
  5. Fukt hendene og form loffen.
  6. Pensle på egg og dryss på sesammel for den rustikke looken.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Merknad
Fersk mozzarella er de hvite mozzarellaklumpene i lake i de små posene. De fås på de aller fleste matvarebutikker, noen dyrere enn andre. Vi anbefaler merket Eldorado på Norgesgruppen butikkene, eller den fra Rema 1000. Man trenger ikke gjøre det dyrere enn nødvendig, og vi har like god erfaring med alle typene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 186 - Fett: 11,1 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 17,5

 

19 Comments

  1. Pingback: Keto Fiberrike Skorper! (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand

  2. Pingback: Keto Kavring (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand

  3. Vigdis Wiik

    Laget dette brødet i går, og det ble bra! Eneste jeg ikke fikk til var å få det høyt nok, så mulig jeg forsøker å lage det i en liten brødform neste gang, og da vil jeg også prøve å ha i litt hakkede nøtter i brødet. Jeg hadde forventet mer eggesmak, men det var det ikke, det smakte brød – jippi 🙂

  4. Hei 😊 kan man bruke revet mozzarella i stedefor fersk ?

  5. Dette ble kjempe godt 😍 vet dere hva næringsinnholdet er? Jeg glemte å veie og regne iløpet av baksten 🙈

  6. RIKKE PEDERSEN

    Jeg er laktoseintolerant, og lurer på om jeg kan lage dette brødet med annen ost enn mozarella? Mange oster er naturlig laktosefri så jeg har jo litt å velge i, men er jo ikke samme konsistensen.. Har dere forsøkt?

  7. Terje Nordahl

    Rustik-brødet står i ovnen nå for første gang, veldig spennende! Takk for at dere deler!

  8. Therese Krane

    Har lett lenge etter en god lavkarbo brød oppskrift og uten hell. Helt til vi tok en sjans på dette brødet her og angrer ikke. Den holdt seg i fasongen, luktet og så bra ut og smakte veldig godt. Tusen takk for at dere delte oppskrifta 😁👌

  9. Berit Aasmundsen

    hei, er det mulig å få næringsinnholdet i dette brødet, eller bare karboinholdet pr. 100 gram-
    frister veldig å prøve dette. Kjempfin blogg!

  10. Pingback: Lyst Lavkarbo Landbrød! - Fett & Forstand

  11. Pingback: Gambas al Ajillo - Hvitløksreker! - Fett & Forstand

  12. Pingback: Pan con Tomate - Ristet brød med tomat (lavkarbo) - Fett & Forstand

  13. Pingback: Pan de Ajo - Hvitløksbrød (lavkarbo) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.