Pan Rústico – Rustikt Brød, som det blir på Norsk, har vi laget på ferie her i Spania. Det er en oppdatert versjon av denne oppskriften, med ENDA mer av den rustikke smaken. Nydelig til Gambas al Ajillo (reker i hvitløk) – eller som Pan de Ajo (hvitløksbrød) eller Pan con Tomate (ristet brød med revet tomat). Perfekt på tapasbordet!
- 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
- 3 hele egg
- 50 g fettredusert sesammel
- 50 g pofiber
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 2 ss eplecidereddik
- 3 strøkne ss Fiberhusk
- 1 ts salt
- 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
- 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
- Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin og la maskinen jobbe til deigen blir fast. Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin lar du deigen svelle i ca 5 minutter, eller til den er fast nok til å jobbe med.
- Fukt hendene og form loffen.
- Pensle på egg og dryss på sesammel for den rustikke looken.
- Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter.
- Avkjøles på rist.
Pingback: Keto Fiberrike Skorper! (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Keto Kavring (nøttefri, glutenfri) - Fett & Forstand
Pingback: Lyst Lavkarbo Landbrød! - Fett & Forstand
Pingback: Gambas al Ajillo - Hvitløksreker! - Fett & Forstand
Pingback: Pan con Tomate - Ristet brød med tomat (lavkarbo) - Fett & Forstand
Pingback: Pan de Ajo - Hvitløksbrød (lavkarbo) - Fett & Forstand