lavkarboloff med sprø skorpe

Lavkarboloff med sprø skorpe!

lavkarboloff med sprø skorpelavkarboloff med sprø skorpelavkarboloff med sprø skorpelavkarboloff med sprø skorpelavkarboloff med sprø skorpelavkarboloff med sprø skorpe Jeg har lenge hatt planer om å prøve å lage en lavkarboloff jeg fant på en dansk side. Lenge leve latskapen, and all that jazz. Sannheten er at hinderet mitt har vært den inneholder 9!!! egg, hvorav 6 av de kun eggehviter. Jeg mener, i tillegg til 250 g ost så blir dette et ganske dyrt brød!? Nå hater jo jeg å sløse med mat, og 6 eggeplommer kan man jo selvsagt lage mye godt av. Men det begrenser seg liksom hva jeg orker bruke energi på, så skal det jo spises i tillegg! Nå når Kenneth er offshore så er det ikke ubegrenset matmengder en stakkars skrott greier presse i seg.

Men NÅÅÅ folkens! Jeg var nemlig tilfeldigvis på XXL her om dagen, og hva skuet mine øyne små i hylla med proteinpulver? 1 liter eggehvite på flaske! Og til den nette sum av 69 kr! Tankene vandret umiddelbart til denne lavkarboloff-oppskriften jeg babler om, og idag  endelig manet jeg fram energi og ork til å hive meg rundt.

Jeg bakte den etter oppskrift først (den avbildet med valmuefrø). Den er, som oppskriften lover, utrolig godt! Sprø skorpe og ganske så lik ekte hjemmelaget loff-konsistens, men kanskje med en anelse mye mandelsmak etter min smak, og noe «kompakt». 6 egg gir 1,5 dl eggehviter. 8,5 dl eggehviter til overs som jeg kan leke meg med.  Og dere vet nå meg, jeg greier jo ikke la være å eksperimentere! Det må være en sykdom. Men isåfall en sykdom som fører godt med seg vil jeg tørre påstå.

Det lille eksperimentet resulterte nemlig i en lavkarboloff som er endel mer luftig enn orginalen, og har en litt mer «rustikk» smak om man kan si det slik. Litt mer som «fancy bakeriloff» enn sånne formloffer fra butikken. Begge utgavene smakte himmelsk, men jeg må ærlig innrømme at smaksløkene mine heller mer mot den med «Fett & Forstand touch». Begge lavkarboloff-versjonene har på en måte hver sin sjarm, og er absolutt verd å lage (rekeaften anyone!?!).
Du finner orginaloppskriften her og «resultataveksperiment» versjon nedenfor. Til slutt vil jeg bare si tusen takk til Rikke Steenbuch – skaperen av orginaloppskriften! Du har gitt hele LCHF Norden en skikkelig gave!

Lavkarboloff!
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 medium brød
Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 40 g (1 dl) fettredusert sesammel (alternativt 20 g fettredusert sesammel og 20 g fettredusert mandelmel)
  • 40 g (2 dl) pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g revet hvitost (jeg brukte billigmerket "Prima" fra Rema 1000)
  • egg til pensling og evt pynt (valmuefrø, sesamfrø, blanding av pofiber og fettredusert mel for mel looken)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 175 C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus revet ost til smuler i en blender eller foodprosessor.
  4. Ha ostesmuler, eggehviter, egg og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har.
  5. Fukt hendene og form loffen.
  6. Pensle på egg og strø på eventuell pynt.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter. Følg godt med de siste 10-15 minuttene.

Pssst: Har du prøvd Baguette oppskriften vår? DEN ER INSANELY GOD!

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.