Våre beste grove lavkarborundstykker!

våre beste grove lavkarborundstykker
våre beste grove lavkarborundstykker

våre beste grove lavkarborundstykkerDisse her fokens, er våre beste grove lavkarborundstykker hittil! Idag var nemlig den store bakedagen (egentlig helt ufrivillig, men sånn ble det altså). Eggehvitene jeg kjøpte til Lavkarboloffen må brukes opp før den blir dårlig. Noe av det verste jeg vet er å kaste mat! Det passa meg egentlig utmerket, med dette lille sparket i ræva, for i samme sleng fikk jeg rydda litt i tørrskapet! Denne oppskriften er meeeeget løst basert på denne, mange av de samme prinsippene, men helt andre mengdemål og ingredienser. Den har som nevnt blitt slumpa sammen av ting jeg hadde for mye av i tørrskapet. PS: du får kjøpt store eller små flasker med flytende eggehviter fra frittgående høner på Ultimight!

Jeg må innrømme at denne versjonen er den beste jeg har smakt hittil! Den minner om skikkelig deilige, grove hjemmelaga “høykarbo-rundstykker”! Ikke ble den svampete eller hul, som “mora” ofte bruker å bli. Rett og slett helt fantastiske! Så nå kan du nyte deilige grove lavkarborundstykker som smaker og kjennes ut som ekte gjærbakst, takket være flytende eggehviter med stemplingsdato og rotete matskap!
Pssst: Foretrekker du lyse rundstykker?

Våre beste grove rundstykker (lavkarbo)
 
Skrevet av:
Serveringer: 14 stk
Ingredienser:
 • 200 g mandler med skall (eller mandelmel - ikke fettredusert)
 • 50 g gresskarkjerner
 • 40 g sesamfrø
 • 60 g linfrø
 • 50 g chiafrø
 • 20 g fettredusert sesammel (kan byttes med 40 g mer mandelmel)
 • 3 ts bakepulver
 • 5 ss Fiberhusk
 • 1 ts salt
 • 2 ss eplecidereddik
 • 1,5 dl flytende eggehvite (eggehvite fra ca 4 mellomstore/store egg eller 6 små - mengden bør måles i dl for å være sikker på et bra resultat)
 • 5 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180.
 2. Knus mandler i foodprosessor eller blender i to omganger. Pass på at du ikke blender så mye at mandlene begynner å slippe fett.
 3. knus sesamfrø, linfrø og chiafrø i blenderen til det blir passe finkornet. Knus gresskarkjernene i på slutten, bare gi de et par "pulser" til de er grovmalt.
 4. Bland alle tørre ingrediensen i en bolle.
 5. Ha i eggehvitene og bland godt.
 6. Hell over kokende vann og eplecidereddik og rør til deigen tykner.
 7. Del deigen i 14 deler og form rundstykkene.
 8. Pensle med vann eller egg og stør på frø eller pofiber (for mel looken) om ønskelig.
 9. Stek på midterste rille i 60 minutter.
 10. Avkjøles på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 218 - Fett: 16,9 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 10

 

55 Comments

 1. Målfrid Syverhuset

  Hei! Takk for fin oppskrift! Kan linfrøene byttes med noe annet eller brukes hele? Jeg er litt engstelig for mengden blåsyre som frigis når de knuses og har ikke lyst til å gi det til barn i hvert fall.
  Mvh. Målfrid

 2. Hei!
  Dette er supergode rundstykker.
  Men hva gjør jeg feil når de faller sammen og blir som pannekaker etter litt over ca halv steketid? De hever helt nydelig i starten, og oppskrift er fulgt til punkt og prikke.
  Veldig takknemlig for svar.

 3. Hvor mange g netto karbohydrater og mengde energi (kcal) er det i oppskriften?

 4. Marita Valkeinen

  Det var nydelig. Fersking på lavkarbo, så smaksløkene foretrekker alt som er så nær original høykarbo kost. Disse var en gladelig overraskelse 😁 Men hvordan oppbevare disse best så de holder den ferske kvaliteten sin lengst mulig? Og vet dere hva holdbarheten er på de? Kan de fryses?

  Takk for flott oppskrift

 5. Rachel Mokkelbost Neergaard

  Disse er bare så knallgode og blir så luftige. En stor takk til dere for mange supre oppskrifter 👍

 6. Hei. Det er stor forskjell på husk, så jeg lurer på om dere kan oppgi mengden i gram på oppskriftene deres?

 7. Endelig en blogg med oppskrifter som kan skrives ut direkte. De fleste steder må oppskriften tilpasses selv om det er “skriv ut”-funksjon. Takk!! 🙂

 8. Janne Kingren

  Lagde de nå, og de var greie på smak, men samme følelse som med havregrøt, at de var slimete, når jeg spiste dem. Skal de være sånn? Har fulgt oppskriften.

 9. Anne Marit Wathne

  Helt fantastiske rundstykker, myke og fluffy. De beste jeg har laget noensinne. Laget de litt mindre så det ble 18 stk a 60 g, og 1 time i ovnen. Brukte Kenwood Chef kjøkkenmaskinen med K-kroken for å elte til slutt, – ikke lang eltetid (kanskje 1/2 min, middels styrke)

 10. Debbie Skretting

  Hei! Prøver rundstykkene nå, de er inni ovnen og jeg er spent 😉 Er det noen plass på deres site som gir næringsinnhold for oppskriftene? Jeg tenker mest på karbs, protein og fett….
  Ville vært en supert hjelpemiddel for oss keto’er. Jeg har nettopp funnet dere, takk til min datter som bruker dere mye. Håper å finne mange gode oppskrifter. Takk! 🙂

 11. Anne-Karin

  Må bare si tusen takk for denne oppskriften. Jeg har nettopp spist mitt første rundstykke og det smakte himmelsk med smør, Blue Castello og paprika. Mistenker at jeg må bake en batch en gang i uka fremover 🙂

 12. Pingback: Hjemmelaget Lavkarbo Jordbærsyltetøy! Fett & Forstand

 13. Hege Nilsen

  Kan Fiberhusk erstatte
  pofiber?

 14. Bjørg Steinnes

  Kjøpte flytende eggehvite fra Ultimight på Meny. 220 ml flaske, tilsvarer 7 eggehviter. Kr 29,90.

 15. Patricia

  Mine var heilt deigete inne etter ein time og 10 minutt inne i ovnen… kva trur du har skjedd?

 16. Marit Herfoss

  Hei! Superdigge rundstykker. Tusen takk 😊 Lurer på om disse kan fryses?

 17. Ursula Hansen

  Førr en opplevelse!

  Min vri e uten mandelmel. Fri for. Men ville bake.. I stedet førr 200 g mandler, brukte æ 75 g solsikkefrø å 125 valnøtt. Malte valnøtt råførsiktig i to omganga – mange halvstore bita. Solsikkefrø lett malt lamme de andre frøan før æ heiv inn gresskarfrø å blitza litt.
  Alt bortsett fra valnøtt og solsikkefrø etter oppskrift. Ble inspirert til å veie hvert emne 🙂
  Lagde rundstykker, penslet med egg/vannblanding. Halvparten med sesamfrø, resten med pofiber. Klippet toppen i et kryss.
  Sjekket tilstanden i ovnen etter 26 minutter; rundstykkan hadde ikkje rørt sæ! Trist å lei, misbruk av tid å ressursa… Sku gi opp ti minutt etterpå. Da va rundstykkan dobbelt så stor – å trillrund! 😀 (dæm ser litt ut som røyksopp 😀 ) Fabelaktig!

  Tok mæ tid til å kjøle dæm ned. Åsså måtte æ smake. Men kun meierismør på. Wow!

  Så gla! Tusen takk!

 18. Lisa Sjurelv

  Hei. Kan sesamfrø erstattes med hampfrø?

 19. Pingback: lavkarbomedhanne – Rundstykker med sprø skorpe

 20. Bjørg Steinnes

  Hei. Dette var knall! 👍Innertier på første forsøk. Skulle bare smake på en, men det ble to nå på kvelden. Pleier egentlig ikke å spise kveldsmat etter kl 1900. Også mannen min, som er på slanker’n, kunne endelig kose seg med ordentlige rundstykker. Tusen takk. 🙏
  Dette blir nok en gjenganger her i huset. 👍😋

 21. Liv Terese Hermann-Louis

  Nå har jeg bakt de igjen i dag. Elta deigen godt i maskin. Rundstykkene ble helt supre👍 Kjempegode med sprø skorpe😋 Så tusen takk for kjempefin oppskrift🌹

 22. Mine hevet og ble store og fine. Delte de opp i 70 gr pr rundstykke. Etter 60 min sjekket jeg et, og det var helt deigete inni. 2 timer sto de i ovnen, da måtte jeg ta de ut for å lage middag. Fortsatt noe deigete etter å ha kjølnet. Hva kan jeg ha gjort galt?

 23. Hei. Disse rundstykkene så bare helt nydelig ut. Laget deigen, formet til og stekte. Alt etter oppskrift. Men de blei ikke slik som dine😩 Seig utover. Hevet litt, men det blei bare et “tomt” lokk. Så skuffet😢 Hva har jeg gjort feil mon tro😳

  • Hei, det er ikke så lett å si hva som kan ha gått galt :/ Et poeng er å prøve å knuse mandler og frø akkurat lenge nok til at det blir pulverisert uten at det slipper for mye fett. I tillegg bør eggehvitene måles, siden størrelsen på eggene varierer. Vi bruker Kenwood Major med “K-kroken” og elter til at deigen er seig nok til å jobbe med men ikke lenger. Vi bruker også å veie emnene for å få bollene like store, noe som gjør at deigen blir stående relativt lenge å svelle mens vi veier opp. Vet ikke om det kan ha noe å si, men verd et forsøk. Selv har vi laget disse rundt 10 ganger og aldri opplevd at de blir hule. Håper det går bedre neste gang og at du i det minste likte smaken? 🙂

 24. Hei!
  Vet dere hvor mange larver pr stykke?
  🙂

 25. Sissel Kristoffersen

  Hei, disse så veldig gode ut! Kan man bytte ut mandelmelet med noe? (Dette pga fodmap) har forsøkt med kokosmel i en annen oppskrift uten hell 🤷🏻‍♀️

 26. Må man bruke eplecidereddik? Eller kan man erstatte det med noe? Har det ikke her, og ville så gjerne bake nå.

 27. Disse var bare heelt nydelige på smak <3. Tusen takk!

 28. Pingback: Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.