våre beste grove lavkarborundstykker

Våre beste grove lavkarborundstykker!

våre beste grove lavkarborundstykkervåre beste grove lavkarborundstykkervåre beste grove lavkarborundstykkerDisse her fokens, er våre beste grove lavkarborundstykker hittil! Idag var nemlig den store bakedagen (egentlig helt ufrivillig, men sånn ble det altså). Eggehvitene jeg kjøpte til Lavkarboloffen må brukes opp før den blir dårlig. Noe av det verste jeg vet er å kaste mat! Det passa meg egentlig utmerket, med dette lille sparket i ræva, for i samme sleng fikk jeg rydda litt i tørrskapet! Denne oppskriften er meeeeget løst basert på denne, mange av de samme prinsippene, men helt andre mengdemål og ingredienser. Den har som nevnt blitt slumpa sammen av ting jeg hadde for mye av i tørrskapet. PS: du får kjøpt store eller små flasker med flytende eggehviter fra frittgående høner på Ultimight!

Jeg må innrømme at denne versjonen er den beste jeg har smakt hittil! Den minner om skikkelig deilige, grove hjemmelaga «høykarbo-rundstykker»! Ikke ble den svampete eller hul, som «mora» ofte bruker å bli. Rett og slett helt fantastiske! Så nå kan du nyte deilige grove lavkarborundstykker som smaker og kjennes ut som ekte gjærbakst, takket være flytende eggehviter med stemplingsdato og rotete matskap!
Pssst: Foretrekker du lyse rundstykker?

Våre beste grove rundstykker (lavkarbo)
 
Skrevet av:
Serveringer: 14 stk
Ingredienser/Ingredients
 • 200 g mandler med skall (eller mandelmel - ikke fettredusert)
 • 50 g gresskarkjerner
 • 40 g sesamfrø
 • 60 g linfrø
 • 50 g chiafrø
 • 20 g fettredusert sesammel (kan byttes med 40 g mer mandelmel)
 • 3 ts bakepulver
 • 5 ss Fiberhusk
 • 1 ts salt
 • 2 ss eplecidereddik
 • 1,5 dl flytende eggehvite (eggehvite fra ca 4 mellomstore/store egg eller 6 små - mengden bør måles i dl for å være sikker på et bra resultat)
 • 5 dl kokende vann
Fremgangsmåte/Directions
 1. Forvarm ovnen til 180.
 2. Knus mandler i foodprosessor eller blender i to omganger. Pass på at du ikke blender så mye at mandlene begynner å slippe fett.
 3. knus sesamfrø, linfrø og chiafrø i blenderen til det blir passe finkornet. Knus gresskarkjernene i på slutten, bare gi de et par "pulser" til de er grovmalt.
 4. Bland alle tørre ingrediensen i en bolle.
 5. Ha i eggehvitene og bland godt.
 6. Hell over kokende vann og eplecidereddik og rør til deigen tykner.
 7. Del deigen i 14 deler og form rundstykkene.
 8. Pensle med vann eller egg og stør på frø eller pofiber (for mel looken) om ønskelig.
 9. Stek på midterste rille i 60 minutter.
 10. Avkjøles på rist.

 

 

14 Comments

 1. Pingback: Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe! - Fett & Forstand

 2. Disse var bare heelt nydelige på smak <3. Tusen takk!

   
 3. Må man bruke eplecidereddik? Eller kan man erstatte det med noe? Har det ikke her, og ville så gjerne bake nå.

   
 4. Sissel Kristoffersen

  Hei, disse så veldig gode ut! Kan man bytte ut mandelmelet med noe? (Dette pga fodmap) har forsøkt med kokosmel i en annen oppskrift uten hell 🤷🏻‍♀️

   
 5. Hei!
  Vet dere hvor mange larver pr stykke?
  🙂

   
 6. Hei. Disse rundstykkene så bare helt nydelig ut. Laget deigen, formet til og stekte. Alt etter oppskrift. Men de blei ikke slik som dine😩 Seig utover. Hevet litt, men det blei bare et «tomt» lokk. Så skuffet😢 Hva har jeg gjort feil mon tro😳

   
  • Hei, det er ikke så lett å si hva som kan ha gått galt :/ Et poeng er å prøve å knuse mandler og frø akkurat lenge nok til at det blir pulverisert uten at det slipper for mye fett. I tillegg bør eggehvitene måles, siden størrelsen på eggene varierer. Vi bruker Kenwood Major med «K-kroken» og elter til at deigen er seig nok til å jobbe med men ikke lenger. Vi bruker også å veie emnene for å få bollene like store, noe som gjør at deigen blir stående relativt lenge å svelle mens vi veier opp. Vet ikke om det kan ha noe å si, men verd et forsøk. Selv har vi laget disse rundt 10 ganger og aldri opplevd at de blir hule. Håper det går bedre neste gang og at du i det minste likte smaken? 🙂

    
 7. Mine hevet og ble store og fine. Delte de opp i 70 gr pr rundstykke. Etter 60 min sjekket jeg et, og det var helt deigete inni. 2 timer sto de i ovnen, da måtte jeg ta de ut for å lage middag. Fortsatt noe deigete etter å ha kjølnet. Hva kan jeg ha gjort galt?

   
 8. Liv Terese Hermann-Louis

  Nå har jeg bakt de igjen i dag. Elta deigen godt i maskin. Rundstykkene ble helt supre👍 Kjempegode med sprø skorpe😋 Så tusen takk for kjempefin oppskrift🌹

   

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.