Våre beste grove lavkarborundstykker!

våre beste grove lavkarborundstykker
våre beste grove lavkarborundstykker

våre beste grove lavkarborundstykkerDisse her fokens, er våre beste grove lavkarborundstykker hittil! Idag var nemlig den store bakedagen (egentlig helt ufrivillig, men sånn ble det altså). Eggehvitene jeg kjøpte til Lavkarboloffen må brukes opp før den blir dårlig. Noe av det verste jeg vet er å kaste mat! Det passa meg egentlig utmerket, med dette lille sparket i ræva, for i samme sleng fikk jeg rydda litt i tørrskapet! Denne oppskriften er meeeeget løst basert på denne, mange av de samme prinsippene, men helt andre mengdemål og ingredienser. Den har som nevnt blitt slumpa sammen av ting jeg hadde for mye av i tørrskapet. PS: du får kjøpt store eller små flasker med flytende eggehviter fra frittgående høner på Ultimight!

Jeg må innrømme at denne versjonen er den beste jeg har smakt hittil! Den minner om skikkelig deilige, grove hjemmelaga “høykarbo-rundstykker”! Ikke ble den svampete eller hul, som “mora” ofte bruker å bli. Rett og slett helt fantastiske! Så nå kan du nyte deilige grove lavkarborundstykker som smaker og kjennes ut som ekte gjærbakst, takket være flytende eggehviter med stemplingsdato og rotete matskap!
Pssst: Foretrekker du lyse rundstykker?

Våre beste grove rundstykker (lavkarbo)
 
Skrevet av:
Serveringer: 14 stk
Ingredienser
  • 200 g mandler med skall (eller mandelmel - ikke fettredusert)
  • 50 g gresskarkjerner
  • 40 g sesamfrø
  • 60 g linfrø
  • 50 g chiafrø
  • 20 g fettredusert sesammel (kan byttes med 40 g mer mandelmel)
  • 3 ts bakepulver
  • 5 ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1,5 dl flytende eggehvite (eggehvite fra ca 4 mellomstore/store egg eller 6 små - mengden bør måles i dl for å være sikker på et bra resultat)
  • 5 dl kokende vann
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180.
  2. Knus mandler i foodprosessor eller blender i to omganger. Pass på at du ikke blender så mye at mandlene begynner å slippe fett.
  3. knus sesamfrø, linfrø og chiafrø i blenderen til det blir passe finkornet. Knus gresskarkjernene i på slutten, bare gi de et par "pulser" til de er grovmalt.
  4. Bland alle tørre ingrediensen i en bolle.
  5. Ha i eggehvitene og bland godt.
  6. Hell over kokende vann og eplecidereddik og rør til deigen tykner.
  7. Del deigen i 14 deler og form rundstykkene.
  8. Pensle med vann eller egg og stør på frø eller pofiber (for mel looken) om ønskelig.
  9. Stek på midterste rille i 60 minutter.
  10. Avkjøles på rist.

 

 

49 Comments

  1. Pingback: Hjemmelaget Lavkarbo Jordbærsyltetøy! Fett & Forstand

  2. Pingback: lavkarbomedhanne – Rundstykker med sprø skorpe

  3. Pingback: Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.