Verdens beste lavkarbo rundstykker

Verdens beste lavkarbo rundstykker

Verdens beste lavkarbo rundstykker og denne oppskriften lages ukentlig hos oss, og ikke uten grunn. Disse rundstykkene er omtrent identisk med vanlig brødmat! Min ikkelavkarbospisende bror kjente ikke forskjellen da jeg serverte han en blings, og sa han aldri hadde gjettet det hadde jeg ikke sagt noe 🙂 Jeg fant oppskriften her. Oppskriften er utviklet av den dyktige Velværeeksperten, bloggeren, forfatteren og gründeren Maria Emmerich. Du kan lage din egen personlige vri ved å tilsette litt frø og kjerner. Det kan hende du opplever at rundstykkene blir hule, men da kan du prøve å justere mengden bakepulver, det funket for oss.

Og du må gjerne prøve våre skoleboller som er basert på samme oppskrift.

Verdens beste lavkarbo rundstykker
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 - 8 rundstykker
Ingredienser
  • 170 g mandelmel (ikke den fettreduserte. Deler av mandelmelet kan byttes ut med sesammel eller linfrømel)
  • 3 eggehviter
  • 5 ss Fiberhusk/annet merke physillum
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts eplecidereddik
  • 1 klype salt og/eller annet krydder
  • 3 dl kokende vann.
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 175 °C
  2. Kok opp vann
  3. Bland alle tørre ingredienser i en bolle
  4. Skill plommen fra eggehviten
  5. Ha eplecidereddik i det kokende vannet
  6. Tilsett eggehviter og vannet i det tørre og bland godt
  7. Del deigen i 6-8 deler og form rundstykkene med fuktede hender
  8. Ha på frø om ønskelig
  9. Stekes på nederste rille i 50-60 minutter.
  10. Avkjøl og nyt 🙂
Merknad
Du kan fint brukte egenkvernede mandler og/eller andre nøtter.
Oppbevares best i kjøleskap.
Få den nybakte følelsen ved å ha brødet 20 sekunder i mikrobølgeovn.
Smaker kjempegodt ristet.

Rundstykkene har ca 1,8 g KH pr stk.
Næringsinnhold
pr 100 g: Kcal: 162,5 Karbohydrater: 1,74 Protein: 7,3

 

 

 

 

19 Comments

  1. Pingback: Våre beste grove lavkarborundstykker - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.