Lavkarbo skoleboller

Lavkarbo skoleboller som smaker himmelsk
Lavkarbo skoleboller som smaker himmelskLavkarbo skoleboller i ovnen og det dufter bakverk i hele leiligheten, og jeg kunne ikke vente med å dele denne fantastiske oppskriften 🙂 Basert på denne oppskriften har vi kommet fram til det som må være tidenes beste lavkarbo skoleboller! Vi bytta ut den klassiske vann/eggehvite og melis glasuren med en rik og fyldig frosting, laget på slump. Vaniljekremen er inspirert av Sophie Hexebergs oppskrift lavkarbo skoleboller. Lavkarbo kanelboller finner du her.

Lavkarbo Skoleboller
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 - 8 boller
Ingredienser
Vaniljekrem
  • 3 eggeplommer
  • 1,5dl fløte
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • 1 vaniljestang
  • 30g sukrinmelis

Bolledeig
  • 170g mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
  • 5 ss Fiberhusk
  • 2 ts eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g sukrinmelis
  • 1 klype salt
  • 1 ts kardemomme
  • 3 eggehviter
  • 3 dl kokende vann

Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
  • Kokosmasse til dypping (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Vaniljekrem
  1. Skjær vaniljestangen på langs.
  2. Skrap ut frøene og tilsett frø og stangen i fløten.
  3. Varm fløte og vanilje til kokepunktet.
  4. Visp inn jbkm og trekk kjelen av platen.
  5. Pisk sammen eggeplomme og sukrinmelis til eggedosis.
  6. Ta ut vaniljestangen og hell fløten i en tynn stråle i eggedosisen mens du stadig visper.
  7. Sett til avkjøling i kjøleskapet.

Boller
  1. Forvarm ovnen til 175ºC.
  2. Kok opp vann.
  3. Bland alle tørre ingredienser i en bolle.
  4. Skill plommen fra eggehviten (plommene brukes til vaniljekrem).
  5. Ha eplecidereddik i det kokende vannet.
  6. Tilsett eggehviter og vannet i det tørre mens du mikser.
  7. Del deigen i 6 og form bollene med fuktede hender.
  8. Lag et lite avsøkk i midten.
  9. Stekes på nederste rille i 40-50 minutter.
  10. Ta bollene ut av ovnen og ha på vaniljekrem.
  11. Stek de så videre i 10-20 minutter.

Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel glasuren på bollene og dypp tilslutt bollene i kokosmasse.
Merknad
Hvis du liker vaniljekremen bløtere kan du ha bollene i ovnen med vaniljekrem i 10 minutter istedenfor 20 minutter. Total steketid på bollene er 60 minutter.

 

 

 

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Lavkarbo Kanelsnurrer – Fett og forstand

  2. Pingback: Verdens beste lavkarbo rundstykker - Fett & Forstand

  3. Pingback: Lavkarbo Vaniljekrem i mikrobølgeovn! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.