Skrap ut frøene og tilsett frø og stangen i fløten.
Varm fløte og vanilje til kokepunktet.
Visp inn jbkm og trekk kjelen av platen.
Pisk sammen eggeplomme og sukrinmelis til eggedosis.
Ta ut vaniljestangen og hell fløten i en tynn stråle i eggedosisen mens du stadig visper.
Sett til avkjøling i kjøleskapet.
Boller
Forvarm ovnen til 175ºC.
Kok opp vann.
Bland alle tørre ingredienser i en bolle.
Skill plommen fra eggehviten (plommene brukes til vaniljekrem).
Ha eplecidereddik i det kokende vannet.
Tilsett eggehviter og vannet i det tørre mens du mikser.
Del deigen i 6 og form bollene med fuktede hender.
Lag et lite avsøkk i midten.
Stekes på nederste rille i 40-50 minutter.
Ta bollene ut av ovnen og ha på vaniljekrem.
Stek de så videre i 10-20 minutter.
Glasur
Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
Fordel glasuren på bollene og dypp tilslutt bollene i kokosmasse.
Merknad
Hvis du liker vaniljekremen bløtere kan du ha bollene i ovnen med vaniljekrem i 10 minutter istedenfor 20 minutter. Total steketid på bollene er 60 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-skoleboller/