Lavkarbo Skoleboller
 
Forberedelse
Tid
Total tid
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 - 8 boller
Ingredienser:
Vaniljekrem
  • 3 eggeplommer
  • 1,5dl fløte
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • 1 vaniljestang
  • 30g sukrinmelis

Bolledeig
  • 170g mandelmel (vanlig, ikke fettredusert)
  • 5 ss Fiberhusk
  • 2 ts eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g sukrinmelis
  • 1 klype salt
  • 1 ts kardemomme
  • 3 eggehviter
  • 3 dl kokende vann

Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 1 dl (50g) sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens
  • Kokosmasse til dypping (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Vaniljekrem
  1. Skjær vaniljestangen på langs.
  2. Skrap ut frøene og tilsett frø og stangen i fløten.
  3. Varm fløte og vanilje til kokepunktet.
  4. Visp inn jbkm og trekk kjelen av platen.
  5. Pisk sammen eggeplomme og sukrinmelis til eggedosis.
  6. Ta ut vaniljestangen og hell fløten i en tynn stråle i eggedosisen mens du stadig visper.
  7. Sett til avkjøling i kjøleskapet.

Boller
  1. Forvarm ovnen til 175ºC.
  2. Kok opp vann.
  3. Bland alle tørre ingredienser i en bolle.
  4. Skill plommen fra eggehviten (plommene brukes til vaniljekrem).
  5. Ha eplecidereddik i det kokende vannet.
  6. Tilsett eggehviter og vannet i det tørre mens du mikser.
  7. Del deigen i 6 og form bollene med fuktede hender.
  8. Lag et lite avsøkk i midten.
  9. Stekes på nederste rille i 40-50 minutter.
  10. Ta bollene ut av ovnen og ha på vaniljekrem.
  11. Stek de så videre i 10-20 minutter.

Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel glasuren på bollene og dypp tilslutt bollene i kokosmasse.
Merknad
Hvis du liker vaniljekremen bløtere kan du ha bollene i ovnen med vaniljekrem i 10 minutter istedenfor 20 minutter. Total steketid på bollene er 60 minutter.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-skoleboller/