lyse lavkarborundstykker

Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe!

lyse lavkarborundstykkerlyse lavkarborundstykkerlyse lavkarborundstykkerLyse lavkarborundstykker med sprø skorpe, ja det er faktisk mulig! Oppskriften er en mildt modifisert utgave av lavkarboloffen jeg postet for noen uker siden. Rett og slett nydelig! Pssst; Foretrekker du grove rundstykker?

Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe!
 
Serveringer: 8 stk
Ingredienser/Ingredients
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 25 g fettredusert sesammel
  • 25 g fettredusert mandelmel
  • 45 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g revet hvitost (jeg brukte billigmerket "Prima" fra Rema 1000)
  • egg til pensling og evt pynt (valmuefrø, sesamfrø, blanding av pofiber og fettredusert mel for mel looken)
Fremgangsmåte/Directions
  1. Forvarm ovn til 175 °C varmluft.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus revet ost til smuler i en blender eller foodprosessor.
  4. Ha ostesmuler, eggehviter, egg og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har. Deigen vil først kjennes løs, men den setter seg jo mer du blander.
  5. Fukt hendene og form 8 rundstykker.
  6. Pensle på egg eller vann og strø på frø, eller dryss på sesammel for "mel looken" (kan sløyfes).
  7. Stekes på midterste rille i 25 - 30 minutter.
  8. Avkjøles på rist.

 

 

One Comment

  1. Pingback: Våre beste grove lavkarborundstykker! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.