Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe!

lyse lavkarborundstykker
lyse lavkarborundstykker
lyse lavkarborundstykkerLyse lavkarborundstykker med sprø skorpe, ja det er faktisk mulig! Oppskriften er en mildt modifisert utgave av lavkarboloffen jeg postet for noen uker siden. Rett og slett nydelig! Pssst; Foretrekker du grove rundstykker?

Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe!
 
Serveringer: 8 stk
Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 25 g fettredusert sesammel
  • 25 g fettredusert mandelmel
  • 45 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g revet hvitost (jeg brukte billigmerket "Prima" fra Rema 1000)
  • egg til pensling og evt pynt (valmuefrø, sesamfrø, blanding av pofiber og fettredusert mel for mel looken)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 175 °C varmluft.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus revet ost til smuler i en blender eller foodprosessor.
  4. Ha ostesmuler, eggehviter, egg og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har. Deigen vil først kjennes løs, men den setter seg jo mer du blander.
  5. Fukt hendene og form 8 rundstykker.
  6. Pensle på egg eller vann og strø på frø, eller dryss på sesammel for "mel looken" (kan sløyfes).
  7. Stekes på midterste rille i 25 - 30 minutter.
  8. Avkjøles på rist.

 

 

6 Comments

  1. Pingback: Våre beste grove lavkarborundstykker! - Fett & Forstand

  2. Linda Nymo

    Spennende oppskrifter, de grove står i ovnen. Tenkte å fortsette med lyse, men har ikke fettredusert sesammel og heller ikke fettredusert mandelmel. Hvis jeg bruker vanlig mandelmel, hva skjer da. Skiller det seg pga mye fett?

     
  3. Cathrine

    Har du ca antall karbo pr 100g? 🙂 Har vanskelig regulert Diabets og teller karbo for å sette insulin 🙂

     
    • Ca 1,2 pr rundstykke 🙂 litt avhengig av hvilken ost du bruker. Enkelte ferdigraspede oster har litt potetmel i seg for å unngå at det klumper seg.

       

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.