Lyse lavkarborundstykker med sprø skorpe!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 8 stk
Ingredienser:
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 25 g fettredusert sesammel
  • 25 g fettredusert mandelmel
  • 45 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g revet hvitost (jeg brukte billigmerket "Prima" fra Rema 1000)
  • egg til pensling og evt pynt (valmuefrø, sesamfrø, blanding av pofiber og fettredusert mel for mel looken)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 175 °C varmluft.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus revet ost til smuler i en blender eller foodprosessor.
  4. Ha ostesmuler, eggehviter, egg og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har. Deigen vil først kjennes løs, men den setter seg jo mer du blander.
  5. Fukt hendene og form 8 rundstykker.
  6. Pensle på egg eller vann og strø på frø, eller dryss på sesammel for "mel looken" (kan sløyfes).
  7. Stekes på midterste rille i 25 - 30 minutter.
  8. Avkjøles på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 203 - Fett: 12,8 - Karbohydrater: 2,3 - Protein: 18,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lyse-lavkarborundstykker-med-spro-skorpe/