Lyst Lavkarbo Landbrød!

Lyst Lavkarbo Landbrød!
Lyst Lavkarbo Landbrød!
Lyst Lavkarbo Landbrød!Lyst Lavkarbo Landbrød! – et nydelig brød med sprø skorpe. Brødet er også veldig godt ristet. Brødet er også supert å fryse i skiver! La de tine på kjøkkenbenken eller i brødristeren, nydelig! Flytende eggehviter fås blant annet på Ultimight.no eller XXL. Bruker du eggehviter fra ferske egg kan du jo for eksempel lage vaniljekrem av eggeplommene som blir til overs? Lyst Lavkarbo Landbrød er en av-art av vår Pan Rùstico – Rustikk brød.

Lyst Landbrød (lavkarbo)
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 250 g fersk mozzarella
  • 1,5 dl flytende eggehvite
  • 3 hele egg - medium
  • 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 g pofiber
  • 3 strøkne ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 strøken ts natron
  • 3 ss eplecidereddik
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. La deigen hvile i 5 minutter. Hvis den etter dette føles feldig fuktig og vanskelig å forme kan du ha i litt mer mandelmel eller pofiber.
  6. Form brødet med rikelig med olje på hendene.
  7. Dryss gjerne på Fettredusert sesam- eller mandelmel og skjær snitter i brødet (for den rustikke looken).
  8. Stekes på midterste rille i 60 minutter.
  9. Avkjøles på rist.

 

 

2 Comments

  1. hei kan jeg bruke revet mossarella i stenfir fersk

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.