Lyst Landbrød (lavkarbo)
 
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 250 g fersk mozzarella
  • 1,5 dl flytende eggehvite
  • 3 hele egg - medium
  • 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 g pofiber
  • 3 strøkne ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 strøken ts natron
  • 3 ss eplecidereddik
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. La deigen hvile i 5 minutter. Hvis den etter dette føles feldig fuktig og vanskelig å forme kan du ha i litt mer mandelmel eller pofiber.
  6. Form brødet med rikelig med olje på hendene.
  7. Dryss gjerne på Fettredusert sesam- eller mandelmel og skjær snitter i brødet (for den rustikke looken).
  8. Stekes på midterste rille i 60 minutter.
  9. Avkjøles på rist.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lyst-lavkarbo-landbrod/