Lyst Landbrød (lavkarbo)
Skrevet av: Fett & Forstand
- 250 g fersk mozzarella
- 1,5 dl flytende eggehvite
- 3 hele egg - medium
- 80 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 40 g pofiber
- 3 strøkne ss Fiberhusk
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 strøken ts natron
- 3 ss eplecidereddik
- Forvarm ovn til 180°C.
- Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
- Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- La deigen hvile i 5 minutter. Hvis den etter dette føles feldig fuktig og vanskelig å forme kan du ha i litt mer mandelmel eller pofiber.
- Form brødet med rikelig med olje på hendene.
- Dryss gjerne på Fettredusert sesam- eller mandelmel og skjær snitter i brødet (for den rustikke looken).
- Stekes på midterste rille i 60 minutter.
- Avkjøles på rist.
Kcal: 222 - Fett: 16 - Karbohydrater: 1,8 - Protein: 17
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lyst-lavkarbo-landbrod/
3.5.3251