Keto Kavring (nøttefri, glutenfri)

Keto Kavring

Keto Kavring

 

Lavkarbo kavring

Lavkarbo kavring

Lavkarbo kavring

Keto Kavring! Nydelige, småsøte, sprø, deilig kavringer! Perfekt å strø over cottage cheese med bær! Smør på favorittpålegget digg, eller bare smør. Fantastisk! Keto Kavring er basert på superfiberbrød-oppskriften, men du kan bruke andre typer deig om du ikke har havrefiber. Du kan for eksempel bruke Lavkarbo Landbrød, eller Pan Rustico. Bare husk i tilføye mer søtning, da kavringer har er søte. En annen fordel med keto kavring er at du har de kan oppbevares lenge – og dermed perfekt når du trenger mat i farta! Oppbevares helst i romtemperatur i kakeboks eller papirpose. Du kan tørke de på to forskjellige måter – (se oppskriftskortet). Gjæren er tilsatt fordi den sammen med Tagatesse, som inneholder inulin, vil aktivere gjæren og gi en liten boost, men viktigst av alt smak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen.

Keto Kavring!
 
Skrevet av:
Serveringer: 40 stk kavringer
Ingredienser:
  • Ingredienser
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra ca 6 egg)
  • 4 hele egg i størrelsen M/L (220 g)
  • 15 g Fibrex
  • 15 g Pofiber
  • 60 g Havrefiber (se tips i hovedinnlegg)
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ss eplecidereddik eller hvitvineddik
  • 30 g Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 2 ss monster tagasøtt, Tagatesse eller 4 ss Sukrin Gold
  • 1 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
  • 250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
  4. Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
  5. Del deigen i 20 like store deler.
  6. Fukt hendene med olje og form små boller som du klemmer litt flat.
  7. Stekes på midterste rille i 30 minutter.
  8. Avkjøles på rist.

Tørking i ovnen
  1. Forvarm ovnen til 100°C.
  2. Del alle bollene i to og ha over på en rist.
  3. Stekes på midterste rille i 3 timer med ovnsdøren såvitt på gløtt for å slippe ut damp. Tørk vekk eventuell kondens i ovnen etter hvert.
  4. Slå av ovnen, ha ovnsdøren på gløtt og la kavringene stå i ovnen til ovnen er helt avkjølt.
  5. Oppbevares i kakeboks eller papirpose.

Tørking i mikrobølgeovn
  1. Kutt bollene i to. Plasser så mange du får plass til rett på glassplata i mikroen.
  2. Sett på tineprogram (NBNB Viktig at det er tineprogram) i 5 minutters intervaller. Tørk vekk eventuell kondens i mikrobølgeovnen mellom hver intervall. Mine tørket etter ca 20 minutter - men dette avhenger av mikrobølgeovnens effekt.

 

3 Comments

  1. Pingback: Keto Saltstenger! (Saltkringler/Pretzels) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.