1 ts tørrgjær eller fersk gjær (for smaken, kan sløyfes)
250 g fersk mozzarella - avrent, altså uten lake. (se merknader for tips)
Fremgangsmåte:
Forvarm ovn til 180°C.
Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
Knus mozzarella, egg, eggehviter og eplecidereddik en blender eller foodprosessor.
Ha de tørre ingrediensene i blandingen og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Del deigen i 20 like store deler.
Fukt hendene med olje og form små boller som du klemmer litt flat.
Stekes på midterste rille i 30 minutter.
Avkjøles på rist.
Tørking i ovnen
Forvarm ovnen til 100°C.
Del alle bollene i to og ha over på en rist.
Stekes på midterste rille i 3 timer med ovnsdøren såvitt på gløtt for å slippe ut damp. Tørk vekk eventuell kondens i ovnen etter hvert.
Slå av ovnen, ha ovnsdøren på gløtt og la kavringene stå i ovnen til ovnen er helt avkjølt.
Oppbevares i kakeboks eller papirpose.
Tørking i mikrobølgeovn
Kutt bollene i to. Plasser så mange du får plass til rett på glassplata i mikroen.
Sett på tineprogram (NBNB Viktig at det er tineprogram) i 5 minutters intervaller. Tørk vekk eventuell kondens i mikrobølgeovnen mellom hver intervall. Mine tørket etter ca 20 minutter - men dette avhenger av mikrobølgeovnens effekt.