Lavkarbo Lapskaus!

Lavkarbo Lapskaus!

Lavkarbo Lapskaus!

Lavkarbo Lapskaus!Lavkarbo Lapskaus! – rekk opp hånda de som savner lapskaus? Denne nydelige varianten av lavkarbo lapskaus smaker så nært “vanlig” lapskaus at jeg begynte nesten å grine når jeg tok første skje! Den har en anelse mer søtlig smak naturligvis, siden hokkaido-gresskar smaker litt som søtpotet (bare ikke fullt så søtt). Oppskriften vår på lavkarbo lapskaus inneholder ikke potet, men gulrot har vi valgt å ta med da vi syns den gjør så mye av retten. Men fortvil ikke! First Price sine gulrøtte har kun 4,6 g karbohydrater pr 100 g (i følge pakken, jeg spiser litt av denne innimellom og har ikke havnet ut av ketose av den grunn). Du kan også bruke babygulrøtter/minigulrøtter som også har mye mindre karbohydrater enn “de voksne” gulrøttene.

Hokkaido er jo (desverre) en sesongvare som kun er tilgjengelig mellom september og november/desember. Har du superlyst på lapskaus utenfor gresskarsesong kan du bytte ut Hokkaido-gresskaret med mer av de andre grønnsakene, kanskje aller helst sellerirot. Vi har brukt lettsaltet svineknoke i denne, men neste gang vil jeg nok velge røkt. Jeg er over gjennomsnittet glad i røkt kjøtt kan man si! Du kan også spe på med litt pølse her om du liker det og tillater det i kostholdet ditt. Jacobs pølsene har minst karbo, bare et tips!
Lavkarbo lapskaus er PERFEKT comfy-food på kalde høstdager – gjerne servert sammen med lavkarbo flatbrød.

Lavkarbo Lapskaus!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 (+)
Ingredienser
  • 1 stk røkt eller lettsaltet svineknoke à ca 1250 g
  • 650 g Hokkaido-gresskar, ferdig skrelt og renset (se hovedinnlegg for tips)
  • 200 g kålrot eller knutekål
  • 200 g gulrot (se hovedinnlegg for tips)
  • 500 g sellerirot
  • 100-150 g purreløk
  • Salt & pepper etter smak
  • 3-4 laubærblad
  • en ts helpepper
Fremgangsmåte
  1. Ha svineknoken i en kjele og hell over vann til den akkurat dekker knoken. Ha i helpepper, laubærblad og eventuelt litt salt (se neste punkt)
  2. Svineknoke skal trekke i ca 1,5 - 2 timer - med eller uten salt i vannet litt avhengig av hvilken type du bruker og hvor salt den er fra før. Vær forsiktig med saltet, du kan heller smake det til etterpå.
  3. Skjær grønnsakene i passe terninger.
  4. Når svineknoken er ferdig tar du den ut av kraften og avkjøl.
  5. Ha grønnsakene i en kjele og hell over kraft til det akkurat dekker grønnsakene.
  6. Gi grønnsakene et oppkok og la deretter putre på medium-høy varme til grønnsakene er møre og mesteparten av vannet har fordampet. Dette tar ca 30 minutter. Rør innimellom så det ikke brenner seg i bunnen.
  7. Rens knoken for kjøtt og skjær i fine biter. TIPS: "skrap" av fettlaget som ligger under svoren og ha det sammen med kjøttet, det er kjempegodt og super-keto!
  8. Ha kjøttet over i grønnsakene bland godt.

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Keto Hvitløksbrød - Stjerne! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.