Keto Hvitløksbrød – Stjerne!

 

Keto Hvitløksbrød - Stjerne!

Lavkarbo hvitløksbrød Lavkarbo hvitløksbrød

Keto hvitløksbrød

Keto Hvitløksbrød - Stjerne!

Keto Hvitløksbrød – Stjerne! – Denne har jeg hatt lyst å lage lavkarbo lenge! Jeg så formatet først på en “Tasty” video der de brukte ferdigdeig og sjokoladepålegg. Nå har vi jo endel søtbakst på bloggen, så jeg hadde lyst å forsøke å lage “brød-stjernen” med noe savoury! Jeg googlet etter ideer og ramlet over en oppskrift som bare så så utroooolig fristende ut! Brødet er vårt eget, men hvitløkssmøret er løst basert på denne oppskriften. Keto hvitløksbrød-stjerne passer til det meste! Former, gryteretter, supper, lapskaus, eller bare som snacks! Eller OOOOH! hva med keto hvitløksbrød-stjerne med spekeskinke og brie?! NAM!

Denne er ikke så vanskelig å lage som man kanskje tror, men det krever litt tålmodighet. Havrefiber er det kun Tights som har i Norge, og de er desverre ofte utsolgt. Du kan bytte ut havrefiber med 40 g pofiber om du ønsker, men pass på at deigen er fast nok til å håndtere, men løs nok til at det ikke blir en steinhard klump etter steking. Gjæren er tilsatt fordi den sammen med Tagatesse, som inneholder inulin, vil aktivere gjæren og gi en liten boost, men viktigst av alt smak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen.

Vi håper dere liker vår keto hvitløksbrød-stjerne like mye som jeg gjorde! Dette kommer garantert til å bli et fast innslag framover! PS: Under oppskriftskortet ligger bilder av fremgangsmåten!

Keto Hvitløksbrød - Stjerne!
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stort brød
Ingredienser
Urte- & Hvitløkssmør
  • 1 fedd hvitløk
  • 15 g sjalottløk
  • 15 g fersk persille
  • 75 g smør - romtemperert
  • 50 g ost!

Brød
  • 250 g cottage cheese
  • 4 egg (m/l størrelse ca 220 g)
  • 1 ss eplecidereddik
  • 125 fersk mozzarella i lake (avrent)
  • 50 g havrefiber (se hovedinnlegg for tips)
  • 25 g Pofiber
  • 30 g Fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts Tagatesse
Fremgangsmåte
Urtesmør
  1. Bruk en stavmikser, miniblender, blender, foodprossessor eller lignende og puls sammen hvitløk, sjalottløk og persille.
  2. Ha i ost og smør og puls til alt er godt blandet.

Brød
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i fire like store deler.
  8. Kjevle hver del til ca 3-4 mm tykkelse - bruk en tallerken eller lignende som mal og form deigen helt rundt. Legg deigene til side på bakepapir mens du kjevler ut resterende deig.
  9. Smør på ⅓ av urtesmøret på den første delen.
  10. Ha over del nummer to og gjenta. Det skal ikke være urtesmør på toppen, altså på den siste deigen.
  11. Plasser et glass i midten på deigen. Skjær deigen i 4 like deler, deretter deler du hver del i to, og deretter i to. Det skal være 16 like store snitt.
  12. Tvinn to og to snitt sammen utover (altså høyre del med klokken og venstre del mot klokken) to ganger og samle deigen i enden.
  13. Stekes på midterste rille i ca 35 minutter - eller til deigen er gylden og gjennomstekt.
  14. Avkjøl på rist.

keto hvitløksbrød

 

One Comment

  1. Pingback: Soppsuppe med Urteolje! (keto) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.