Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze!

Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze!

Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze!

Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze!

Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze!Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze! – du syns kanskje det høres litt merkelig ut, men stol på oss! Når vi var på Kreta i 2016 besøkte vi en restaurant som het “Theodosi”. Der fikk vi servert noe så vansindig godt at jeg til dags dato får vann i munnen av å tenke på det! Timianhonningmarinert spareribs! Nå kan jo ikke vi spise honning lengre (desverre), MEN! Funksjonell mat har gjort en formidabel jobb med de sukkerfri sirupene sine! Siden vi ikke spiser honning har vi nemlig byttet dette ut med Sukrinsirup Gold, og det funket utmerket! VI har forsøkt å gjenskape denne kulinariske godbiten ketofied! Ribba serverte vi på Theodosi-vis – med bladsalat (inkl syltet rødløk, I might add!) og rustikke – ikke fries da, men gresskarfries!

Hvorfor ikke prøve en annerledes variant av vår elskede tynnribbe? Jeg kunne seriøst spist ribbe hele året jeg, så i år blir nok fryseren fylt med ribbe så vi har til langt utpå sensommeren! Jeg tipper Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze gjør seg helt YPPERLIG som sommermat også! Dessuten er jo ribbe den ultimate keto-maten! Lavkarbo så det hyyyler!

Marinert Ribbe med Timian & Sukrinsirup Glaze!
 
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 2,5 kg tynnribbe
 • 90 g Sukrinsirup Gold
 • 40 g Dijonsennep
 • 3 ts salt
 • 2 ts pepper
 • En potte fersk timian
Fremgangsmåte:
 1. Finhakk Timian og bland sammen alle ingrediensene.
 2. Smør tynnribba med ⅔ av marinaden og la stå kjølig over natten, men helst i 24 timer +
 3. Forvarm ovnen til 230c.
 4. Ha Ribba litt topphevd (tallerken eller lignende) over i en langpanne med ca 1 dl vann.
 5. Trekk aluminiumsfolie godt over og la ribba dampe i 50 minutter midt i ovnen.
 6. Fjern folien og skru ovnen ned til 200C.
 7. La steke i ca 1,5 time. Hvis svoren ikke har blitt sprø kan du ha den litt under grillelementet i ovnen. Pass på så det ikke blir brent. Ha gjerne aluminiumsfolie over ribba iløpet av steketiden om du ser at den blir for godt stekt på toppen. Sukrinsirup har mild karamelliserende effekt så pass på.
 8. La ribba hvile i ca 15 minutter - hell over resten av marinaden (glaze) og server straks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 350 - Fett: 32,3 - Karbohydrater: 0,5 - Protein: 12,9

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

One Comment

 1. Pingback: Ribbe med Asiatisk vri! (Keto) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.