Gresskar-fries! (hokkaido frites)

Gresskar-fries!

Gresskar-fries!

Gresskar-fries!

Gresskar-fries!Gresskar-fries! Hokkaido-gresskar crazen fortsetter! Dette er en allsidig grønnsak som passer utmerket som tilbehør til mat der det vanligvis serveres poteter, pluss mye-mye mer! Har du ikke forsøkt hokkaidogresskar enda så anbefaler vi det på det sterkeste. Men vær rask! Gresskar er kun å finne i dagligvarebutikker fra september – ut november da dette er en sesonggrønnsak (desverre). Vanlige gresskar (Jack’O lantern) som man typisk ser rundt halloween går ikke an å bruke til gresskar-fries da den er alt for “suppete” i kjøttet i forhold til Hokkaido /matgresskar.

Gresskar-fries kan lages i Stekeovn, AirFryer eller klassisk frityr. De blir ikke fullt så crispy som tradisjonell pommes frites, men er en meget god erstatning. Hvis du ønsker de så crispy som overhode mulig bør gresskarfriesene ligge i kaldt vann til over natta. Sørg for at bitene er helt tørre før du tilbereder de. Her er et tips om du har hatt de i vann, å la de sile godt av seg i rist, for så å tørke på kjøkkenpapir på kjøkkenbenken.

Gresskarfries!
 
Disse kan lages i Stekeovn, AirFryer eller klassisk frityr. De blir ikke fullt så crispy som tradisjonell pommes frites, men er en meget god erstatning. Hvis du ønsker de så crispy som overhode mulig bør gresskarfriesene ligge i kaldt vann til over natta. Sørg for at bitene er helt tørre før du tilbereder de.
Skrevet av:
Serveringer: ca 3 porsjoner
Ingredienser:
 • 500 g ferdig renset hokkaido-gresskar/matgresskar (ca ½ stk)
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts flaksalt+ litt vanlig bordsalt. TIPS: her kan du også bruke andre typer krydder om du ønsker, chili, paprika, hvitløk, løkpulver osv.
 • 2-3 ss finhakket fersk eller tørket persille (valgfritt)
 • 15 g revet parmesan (valgfritt)
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen (varmluft) eller AirFryer til 200°C. Klassisk frityr varmes til 180°C.
 2. Rens gresskaret og skjær bitene i tynne strimler, tenk pommes frites.
 3. Legg bitene på litt kjøkkenpapir så mest mulig væske trekkes ut.
 4. Vend gresskar-friesene i olje og dryss over litt vanlig bordsalt. Fordel på to bakepapirkledd stekebrett så det blir godt med rom imellom bitene.
 5. OVN: Begge brettene stekes i ovnen samtidig i ca 10-15 minutter - eller til friesene er gylden. Snu gjerne etter ca halve steketiden.
 6. AIRFRYER: Ca 12 - 14 minutter, eller til gylden.
 7. FRITYR: Til gylden - ca 3 - 5 minutter.
 8. Når friesene er ferdig rister du de i flaksalt, parmesan og persille. Server straks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 60 - Fett: 4,6 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 2,3

 

5 Comments

 1. Pingback: Ribbe med Timian- & Sukrinsirup Glaze! - Fett & Forstand

 2. Pingback: Fish 'n' chips! (Keto, Glutenfri) - Fett & Forstand

 3. Pingback: Duck Delight - Andesnadder! - Fett & Forstand

 4. Christian

  Nå har jeg spist hokkaido-fries i 3 dager, det smaker jo nydelig. Men er ikke karbo innholdet alt for høyt? 11,6/100g knuser i alle fall dagsregnskapet mitt.

  • Hei 🙂 Hokkaido inneholder 1,7g KH pr 100 g. Husk at utenlandske næringsdeklorasjoner opererer med “total carbs” og “net carbs”. Net carbs er det vi bruker i norge da kostfiber er trukket fra. Kostfiber har egen post på Norske næringsdeklorasjoner.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.