Gresskarfries!
 
 
Disse kan lages i Stekeovn, AirFryer eller klassisk frityr. De blir ikke fullt så crispy som tradisjonell pommes frites, men er en meget god erstatning. Hvis du ønsker de så crispy som overhode mulig bør gresskarfriesene ligge i kaldt vann til over natta. Sørg for at bitene er helt tørre før du tilbereder de.
Skrevet av:
Serveringer: ca 3 porsjoner
Ingredienser:
  • 500 g ferdig renset hokkaido-gresskar/matgresskar (ca ½ stk)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt+ litt vanlig bordsalt. TIPS: her kan du også bruke andre typer krydder om du ønsker, chili, paprika, hvitløk, løkpulver osv.
  • 2-3 ss finhakket fersk eller tørket persille (valgfritt)
  • 15 g revet parmesan (valgfritt)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen (varmluft) eller AirFryer til 200°C. Klassisk frityr varmes til 180°C.
  2. Rens gresskaret og skjær bitene i tynne strimler, tenk pommes frites.
  3. Legg bitene på litt kjøkkenpapir så mest mulig væske trekkes ut.
  4. Vend gresskar-friesene i olje og dryss over litt vanlig bordsalt. Fordel på to bakepapirkledd stekebrett så det blir godt med rom imellom bitene.
  5. OVN: Begge brettene stekes i ovnen samtidig i ca 10-15 minutter - eller til friesene er gylden. Snu gjerne etter ca halve steketiden.
  6. AIRFRYER: Ca 12 - 14 minutter, eller til gylden.
  7. FRITYR: Til gylden - ca 3 - 5 minutter.
  8. Når friesene er ferdig rister du de i flaksalt, parmesan og persille. Server straks.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 60 - Fett: 4,6 - Karbohydrater: 1,9 - Protein: 2,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/tilbehor/alternativ-til-potet/gresskar-fries-hokkaido-frites/