Keto Hvitløksbrød - Stjerne!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 stort brød
Ingredienser:
Urte- & Hvitløkssmør
  • 1 fedd hvitløk
  • 15 g sjalottløk
  • 15 g fersk persille
  • 75 g smør - romtemperert
  • 50 g ost!

Brød
  • 250 g cottage cheese
  • 4 egg (m/l størrelse ca 220 g)
  • 1 ss eplecidereddik
  • 125 fersk mozzarella i lake (avrent)
  • 50 g havrefiber(se hovedinnlegg for tips)
  • 25 g Pofiber
  • 30 g Fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts monster tagasøtt, Tagatesse
Fremgangsmåte:
Urtesmør
  1. Bruk en stavmikser, miniblender, blender, foodprossessor eller lignende og puls sammen hvitløk, sjalottløk og persille.
  2. Ha i ost og smør og puls til alt er godt blandet.

Brød
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Del deigen i fire like store deler.
  8. Kjevle hver del til ca 3-4 mm tykkelse - bruk en tallerken eller lignende som mal og form deigen helt rundt. Legg deigene til side på bakepapir mens du kjevler ut resterende deig.
  9. Smør på ⅓ av urtesmøret på den første delen.
  10. Ha over del nummer to og gjenta. Det skal ikke være urtesmør på toppen, altså på den siste deigen.
  11. Plasser et glass i midten på deigen. Skjær deigen i 4 like deler, deretter deler du hver del i to, og deretter i to. Det skal være 16 like store snitt.
  12. Tvinn to og to snitt sammen utover (altså høyre del med klokken og venstre del mot klokken) to ganger og samle deigen i enden.
  13. Stekes på midterste rille i ca 35 minutter - eller til deigen er gylden og gjennomstekt.
  14. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 218 - Fett: 15,3 - Karbohydrater: 2 - Protein: 13,4
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/brod/keto-hvitloksbrod-stjerne/