Bruk en stavmikser, miniblender, blender, foodprossessor eller lignende og puls sammen hvitløk, sjalottløk og persille.
Ha i ost og smør og puls til alt er godt blandet.
Brød
Forvarm ovnen til 180°C.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
Del deigen i fire like store deler.
Kjevle hver del til ca 3-4 mm tykkelse - bruk en tallerken eller lignende som mal og form deigen helt rundt. Legg deigene til side på bakepapir mens du kjevler ut resterende deig.
Smør på ⅓ av urtesmøret på den første delen.
Ha over del nummer to og gjenta. Det skal ikke være urtesmør på toppen, altså på den siste deigen.
Plasser et glass i midten på deigen. Skjær deigen i 4 like deler, deretter deler du hver del i to, og deretter i to. Det skal være 16 like store snitt.
Tvinn to og to snitt sammen utover (altså høyre del med klokken og venstre del mot klokken) to ganger og samle deigen i enden.
Stekes på midterste rille i ca 35 minutter - eller til deigen er gylden og gjennomstekt.