1 stk røkt eller lettsaltet svineknoke à ca 1250 g
650 g Hokkaido-gresskar, ferdig skrelt og renset (se hovedinnlegg for tips)
200 g kålrot eller knutekål
200 g gulrot (se hovedinnlegg for tips)
500 g sellerirot
100-150 g purreløk
Salt & pepper etter smak
3-4 laubærblad
en ts helpepper
Fremgangsmåte:
Ha svineknoken i en kjele og hell over vann til den akkurat dekker knoken. Ha i helpepper, laubærblad og eventuelt litt salt (se neste punkt)
Svineknoke skal trekke i ca 1,5 - 2 timer - med eller uten salt i vannet litt avhengig av hvilken type du bruker og hvor salt den er fra før. Vær forsiktig med saltet, du kan heller smake det til etterpå.
Skjær grønnsakene i passe terninger.
Når svineknoken er ferdig tar du den ut av kraften og avkjøl.
Ha grønnsakene i en kjele og hell over kraft til det akkurat dekker grønnsakene.
Gi grønnsakene et oppkok og la deretter putre på medium-høy varme til grønnsakene er møre og mesteparten av vannet har fordampet. Dette tar ca 30 minutter. Rør innimellom så det ikke brenner seg i bunnen.
Rens knoken for kjøtt og skjær i fine biter. TIPS: "skrap" av fettlaget som ligger under svoren og ha det sammen med kjøttet, det er kjempegodt og super-keto!