Lavkarbo Lapskaus!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 (+)
Ingredienser:
  • 1 stk røkt eller lettsaltet svineknoke à ca 1250 g
  • 650 g Hokkaido-gresskar, ferdig skrelt og renset (se hovedinnlegg for tips)
  • 200 g kålrot eller knutekål
  • 200 g gulrot (se hovedinnlegg for tips)
  • 500 g sellerirot
  • 100-150 g purreløk
  • Salt & pepper etter smak
  • 3-4 laubærblad
  • en ts helpepper
Fremgangsmåte:
  1. Ha svineknoken i en kjele og hell over vann til den akkurat dekker knoken. Ha i helpepper, laubærblad og eventuelt litt salt (se neste punkt)
  2. Svineknoke skal trekke i ca 1,5 - 2 timer - med eller uten salt i vannet litt avhengig av hvilken type du bruker og hvor salt den er fra før. Vær forsiktig med saltet, du kan heller smake det til etterpå.
  3. Skjær grønnsakene i passe terninger.
  4. Når svineknoken er ferdig tar du den ut av kraften og avkjøl.
  5. Ha grønnsakene i en kjele og hell over kraft til det akkurat dekker grønnsakene.
  6. Gi grønnsakene et oppkok og la deretter putre på medium-høy varme til grønnsakene er møre og mesteparten av vannet har fordampet. Dette tar ca 30 minutter. Rør innimellom så det ikke brenner seg i bunnen.
  7. Rens knoken for kjøtt og skjær i fine biter. TIPS: "skrap" av fettlaget som ligger under svoren og ha det sammen med kjøttet, det er kjempegodt og super-keto!
  8. Ha kjøttet over i grønnsakene bland godt.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 77 - Fett: 3,6 - Karbohydrater: 1,5 - Protein: 9,1
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/lavkarbo-lapskaus/