Hjemmelaget Lavkarbo Jordbærsyltetøy!

Hjemmelaget Lavkarbo Jordbærsyltetøy!

Hjemmelaget Lavkarbo Jordbærsyltetøy!
Hjemmelaget Lavkarbo Jordbærsyltetøy!Lavkarbo Jordbærsyltetøy med en hemmelig ingrediens! Eller hemmelig og hemmelig. Vi holder ingenting hemmelig for dere! Vi har brukt en blanding av gelatin og xanthangum i vår oppskrift på lavkarbo jordbærsyltetøy. Gelatin gir en fantastisk konsistens til syltetøy men er avhengig av at syltetøyet holdes kjølig. Vi har brukt litt gelepulver med jordbærsmak for søtningen og smakens skyld, anbefales! Xanthangum hjelper på å binde ingrediensene sammen samt å tykne syltetøyet. Du kan godt sløyfe det eller bytte det ut med dobbelt så mye johannesbrødkjernemel. Sitronsyren er for konservering, og kan byttes ut med 2 ss sitronsaft. Vi har valgt å bruke Tagatesse da vi syns den gir best smak til lavkarbo jordbærsyltetøy. Du kan godt bytte det ut med noe annet, men husk da å ta hensyn til søtningsgrad (Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker). Lavkarbo jordbærsyltetøy er N Y D E L I G på rykende ferske grove rundstykker med masse smør!

Lavkarbo Jordbærsyltetøy!
 
Skrevet av:
Ingredienser
  • 1000 g jordbær (frosne eller ferske)
  • 50 - 70 g Tagatesse (litt avhengig av hvor søte jordbærene er i utgangspunktet)
  • 1 ts sitronsyre
  • 6 g sukkerfri gelepulver med jordbærsmak* (se hovedtekst for tips)
  • 4 g gelatinpulver*
  • ½ ts xanthangum (kan sløyfes - se hovedinnlegg for tips)
Fremgangsmåte
  1. Skjær jordbærene i passe biter.
  2. Ha jordbærbitene, sitronsyre og Tagatesse i en kjele og gi et oppkok.
  3. La putre i ca 10 minutter.
  4. Sil bærene og ha saften tilbake i kjelen.
  5. Rør inn xanthangum og gele/gelatin.
  6. Gi et nytt oppkok mens du stadig rører.
  7. Ha bærbitene tilbake i kjelen.
  8. La småputre i ca 10 minutter.
  9. Avkjøl i romtemperatur.
  10. Ha over i lufttette glass og sett i kjøleskap.
Merknad
*Her kan du velge om du vil bruke en blanding slik som vi gjorde eller holde deg til bare en av delene.

 

 

5 Comments

  1. Kanskje et dumt spørsmål…. men, hvor mye natreen (flytende eller pulver) må jeg bruke tror du i dette syltet? Får dårlig mage av tagatesse, men ser ut til at de fleste bruker dette mye😁 Forstår godt om du ikke kan gi meg svar på dette😉

     
    • Jeg er litt usikker på hvordan søtningsgrad natreen har, men tagatesse er dobbelt så søtt som sukker 🙂 du kan bruke den søtningen di vil, bare smak deg frem ♡

       
  2. Pingback: Lavkarbo Sveler! Sukker- og glutenfri - Fett & Forstand

  3. Birthe Hoshovde

    Hvor holdbart er dette syltetøyet, må det fryses eller hva?

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.