Lavkarbo Jordbærsyltetøy!
 
 
Skrevet av:
Ingredienser:
  • 1000 g jordbær (frosne eller ferske)
  • 50 - 70 g Tagatesse (litt avhengig av hvor søte jordbærene er i utgangspunktet)
  • 1 ts sitronsyre
  • 6 g sukkerfri gelepulver med jordbærsmak* (se hovedtekst for tips)
  • 4 g gelatinpulver*
  • ½ ts xanthangum (kan sløyfes - se hovedinnlegg for tips)
Fremgangsmåte:
  1. Skjær jordbærene i passe biter.
  2. Ha jordbærbitene, sitronsyre og Tagatesse i en kjele og gi et oppkok.
  3. La putre i ca 10 minutter.
  4. Sil bærene og ha saften tilbake i kjelen.
  5. Rør inn xanthangum og gele/gelatin.
  6. Gi et nytt oppkok mens du stadig rører.
  7. Ha bærbitene tilbake i kjelen.
  8. La småputre i ca 10 minutter.
  9. Avkjøl i romtemperatur.
  10. Ha over i lufttette glass og sett i kjøleskap.
Merknad
*Her kan du velge om du vil bruke en blanding slik som vi gjorde eller holde deg til bare en av delene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 43 - Fett: 0,2 - Karbohydrater: 6,5 - Protein: 0,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/hjemmelaget-lavkarbo-jordbaersyltetoy/