Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting! (Lavkarbo)

Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting!

Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting!

Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting!

Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting!

Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting! Har du hørt om poke cake? Det er en Amerikansk greie – konseptet er enkelt; man stikker rett og slett hull i kaken og heller over en form for saus (syltetøy, sjokolade, gelé osv) slik at det renner ned i hullene. Dette gir en meget saftig og visuelt spennende kake. Vår Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting er nøttefri med hensyn til dere som ikke tåler nøtter – men du kan også bruke denne oppskriften og følge fremgangsmåten i dette innlegget. Har du lyst på noe godt i en fei er dette kaken for deg. Den kan nemlig lages i mikrobølgeovn!

Sukkerfri hvit sjokolade kjøpte vi her. Du kan gjerne bytte ut denne frostingen med kremen i linken jeg delte over her. Bruk gjerne oppskriften vår på hjemmelaga jordbærsyltetøy. Vi anbefaler Lerum sine sukkerfri syltetøy om du ikke orker lage selv. Kaken vår måler ca 21 x 13 cm. Den er dobbelt så stor som på bildene i dette innlegget. Vi tok haugevis med bilder igår før vi spiste grådig av kaken, men bildene vi tok ble dessverre mislykka grunnet noen finurlige kamerainnstillinger som levde sitt eget liv. Jeg har plukket ut et av de ødelagte bildene som illustrerer bedre størrelsen – se bilde under oppskriften.

Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting! (Lavkarbo)
 
Vi brukte en ildfast form med målene 21 x 13 cm. Kaken passer også i en 21 cm springform. Hvis du ikke har mikrobølgeovn steker du kaken i ovnen på 180 i ca 20 minutter eller til kakepinnen kommer ut tørr.
Skrevet av:
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser:
Kake
  • 30 g Pofiber
  • 60 g smør
  • 60 g kremost naturell
  • 3 egg (m/l)
  • 50 g Sukrin Gold
  • 10 dråper vaniljeessens eller ½ ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver

Fyll
  • 100 - 150 g jordbærsyltetøy (se hovedinnlegg for tips)

Hvit Sjokoladefrosting
  • 100 g romtemperert smør
  • 125 g kremost naturell (kald)
  • 60 g Sukrinmelis
  • 85 g sukkerfri hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
kake
  1. Smelt smør i mikrobølgeovn.
  2. Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
  3. Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
  4. Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
  5. Ha i resterende ingredienser og bland godt.
  6. Fordel røren i en passe stor form som tåler mikrobølgeovn (har du ikke mikro så følge instruksene lenger opp i oppskriftskortet)
  7. Stek på 800W i 5 minutter. Sjekk kaken etter hvert da effekten på mikrobølgeovner varierer veldig.
  8. La kaken avkjøle godt i formen.
  9. Vipp kaken ut av formen og stikk hull med baksiden av en spisepinne eller lignende.

Hvit Sjokoladefrosting & Sammensetning
  1. Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side.
  2. Pisk smør, kremost og Sukrinmelis luftig.
  3. Pisk inn den smelta sjokoladen.
  4. Fordel jordbærsyltetøyet over kaken og pass på at det renner ned i hullene.
  5. Fordel kremen over kaka - pynt gjerne med kakesprøyte.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 322 - Fett: 31,3 - Karbohydrater: 4,7 - Protein: 3,7

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Pepperkake Whoopie Pies med Hvit Sjokoladefrosting! (Keto) - Fett & Forstand

  2. Inger Kjærstad Jensen

    Jeg hadde ikke pofiber, men tok fiberfin i stedet. Kaken hevet ikke i vanlig ovn. kan dette være grunnen?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.