Sukkerfritt Speilegg-Godis!

Sukkerfritt Speilegg-Godis

Sukkerfritt Speilegg-Godis

Sukkerfritt Speilegg-GodisSukkerfritt Speilegg-Godis – er de ikke søte? Ideen til utformingen fikk vi at Instagram-kontoen Helsekanalen der Melissa lagde søte, små speilegg som gelegodis. Våre er laget av skumgodteri-oppskriften (marshmallows) vi delte her om dagen og gelè-godis. De minner om de man får kjøpt i smågodt-hylla, bare at disse er sukkerfri! Sukkerfritt speilegg-godis er relativt lett å lage men krever litt forberedelser og tålmodighet. Vi fant ut at olje er vår bestevenn, for denne massen er meget klissete før den har tørket! Det blir endel “plomme” til overs. Det skylder praktiske årsaker – det er nemlig 100 ganger vanskeligere å lage bittesmå mengder med typisk husholdningsutstyr. Ha gjerne resten over i en silikonform og nyt som gelegodis!

Sukkerfritt Speilegg-Godis
 
UTSTYR: Smaksnøytral olje - Sprøytepose - Bakepapir - Sukkertermometer - Saks
Skrevet av:
Ingredienser:
Eggehvite
  • 75 g Tagatesse
  • 0,25 dl + 0,5 dl vann
  • 12 g gelatinpulver
  • 10 dråper vaniljeessens

Plomme
  • 0,5 dl Fun Light Appelsin
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss Gelatinpulver
Fremgangsmåte:
Eggehvite
  1. Forvarm stekeovn til 150°C.
  2. Vreng sprøyteposen og smør med litt smaksnøytral olje og vreng tilbake.
  3. Ha 0,5 dl vann og gelatinpulver i en liten bolle.
  4. Varm opp 0,25 dl vann og Tagatesse i en kjele til du når en temperatur på 120°C. Hvis du ikke har termometer er en god indikasjon på at blandingen har nådd rett temperatur at alt vannet er fordampet, massen er litt "seigere" og det bobler/skummer.
  5. Ha gelatin, vaniljeessens og sukkerblandingen i en bolle og visp med ballongvisp til massen blir hvit og skummer opp over kantene på bollen.
  6. Massen stivner veldig fort så her må du jobbe fort!
  7. Ha massen over i sprøyteposen og klipp hull nederst (ca 7mm).
  8. Smør litt olje på saksebladene.
  9. Sprøyt små topper med ca 5 cm avstand på et bakepapirkledd stekebrett - bruk saksen som hjelp når nødvendig.
  10. Ha brettet inn i ovnen og stek til toppene smelter utover - dette tar ca 3 - 4 minutter. Følg nøye med så de ikke får farge.
  11. Ta brettet ut og la avkjøle.

Plomme
  1. Ha gelatin og vann i en liten skål og la svelle i ca 10 minutter.
  2. Varm Fun Light saften til kokepunktet i en liten kjele.
  3. Ha over i en annen beholder og la avkjøle noe før du fordeler det over hvitene. Rør med jevne mellomrom så geleen ikke klumper seg.
  4. Fordel geleen på hvitene med en liten skje, kakesprøyte e.l.
Merknad
NB: Det blir endel "plomme" til overs - disse kan du ha i små former og spise som gelegodis.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 91 - Fett: 0 - Karbohydrater: 1,6 - Protein: 9,7

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.