Pssst, her er resten av påskegodisserien 🙂
Påskogodis pt. II – «Baconsmash»
Påskegodis pt. III – Fudge
Påskegodis pt. IV – Sjokoladeegg med melkekrem.
Forrige uke fikk jeg verdens søteste silikonform med små flamingoer i gave fra mamma.
Tankene vandret umiddelbart mot sol, sommer og jordbær med fløte.
Det var der ideen og inspirasjonen kom fra, den jeg nå skal presentere for dere nå 🙂
Etter noen timer på kjøkkenet med litt prøving og feiling satt den. Samtidig bestemte jeg meg for å lage en egen serie med påskegodis! Jeg syns nemlig det er på sin plass av vi på lavkarbo også kan kose oss litt ekstra i påsken. Så følg med folkens 🙂
Du finner oss på med egen gruppe på Facebook – «Fett & Forstand – make keto great again». Der legger vi alle oppskrifter først 🙂 Vi er også å finne på Instagram – «fett_og_forstand».
Når jeg først fikk til forhold mellom væske og gelatin så prøvde jeg flere varianter.
De er søte, de er kremete, de er ketovennlige, De er:
Cute Creamy Keto Candy
Bringebær & Mascarpone
- 1 ss sukkerfri bringebærgelepulver
- 2-4* ss gelatinpulver
- 1 dl kaldt vann
- 100 g mascarpone
Jordbær & Fløte
- 1 ss sukkerfri jordbærgelepulver
- 2-4* ss gelatinpulver
- 1 dl kaldt vann
- 1 dl kremfløte.
Velvety Vanilla
- 3-5* ss gelatinpulver
- 4-5 strøkne spiseskjeer Sukrinmelis**
- ca 20 dråper vaniljeessens - smak deg fram
- 0,5 dl vann
- 1,5 dl fløte eller 150g mascarpone
Bringebær & Mascarpone
- La gelatinpulver og sukkerfri gelepulver oppløse i vannet.
- Varm mascarpone.
- Ha geleblandingen i mascarponen og bland godt.
- Hell over i små silikonformer og avkjøl i minst 1 time.
Jordbær & Fløte
- La gelatinpulver og sukkerfri gelepulver oppløse i vannet.
- Varm fløte til kokepunkt.
- Ha geleblandingen over i fløten og bland godt.
- Hell over i små silikonformer og avkjøl i minst 1 time.
Velvety Vanilla
- La gelatinpulver oppløse i vannet.
- Varm fløte/mascarpone, Sukrinmelis og vaniljeessens til kokepunkt.
- Ha geleblandingen over i fløten/mascarpone og bland godt.
- Hell over i små silikonformer og avkjøl i minst 1 time.
TIPS 2 : Du kan bytte gelatinpulver med gelatinplater.2 gelatinplater tilsvarer 1 ss gelatinpulver. Jeg fikk best resultat med gelatinpulver:) Godteriene bør oppbevares kjølig.
Når jeg holdt på med baconsjokoladerosene igår så gikk det opp et lys; Dyppe disse herlighetene i sjokolade også, selvfølgelig! Hvorfor tenkte jeg ikke på det tidligere, det var knallgodt! Minnet om bringebærsjokoladrn i smågodthylla 🙂
Pingback: Sukkerfritt Speilegg-Godis! - Fett & Forstand