Sukkerfritt Skumgodteri!

 

Sukkerfritt Skumgodteri!

Sukkerfritt Skumgodteri!

Sukkerfritt Skumgodteri!

Sukkerfritt Skumgodteri!

Sukkerfritt Skumgodteri! Yes folkens! Idag gikk vår store drøm i oppfyllelse. Vi har lenge hatt lyst å forsøke oss på sukkerfritt skumgodteri (Juleskum) men har liksom aldri kommet dit at vi har turt å prøve. Nå for tiden er det jo veldig mye hjemmesitting og da har vi ekstra god tid å prøve og feile! Denne er lett og vanskelig på samme tid, så les oppskriften godt før du setter i gang. Vi brukte denne jordbæraromaen og konditorfargen fra Panduro. Denne oppskriften er litt klissete å lage, og kjøkkenet vårt så ut som et skikkelig bombenedslag etterpå, men det var sååå verdt det! Oppskriften er inspirert av oppskriften til Funksjonell Mat. Sjekk gjerne ut flere oppskrifter på lavkarbo godteri!

Sukkerfritt Skumgodteri!
 
NB: Denne oppskriften krever et sukkertermometer. Det fås kjøpt på blant annet Jernia, Kitchn osv. Du kan lage det uten men resultatet kan bli deretter så det anbefales.
Skrevet av:
Ingredienser:
 • 150 g Tagatesse
 • 25 g gelatinpulver (1 pakke Gimsøy)
 • ½ dl + 1 dl vann
 • 10 dråper vanijeessens
 • 10 dråper jordbæraroma (Panduro)
 • 2-3 dråper rød konditorfarge (Panduro eller annen - merk at de forskjellige merkene har ulike "styrker")
 • Sukrinmelis (til å dyppe i til slutt for å hindre at de klistrer seg sammen)
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm stekeovn til 150°C.
 2. Ha 1 dl vann og gelatinpulver i en liten bolle.
 3. Varm opp ½ dl vann og Tagatesse i en kjele til du når en temperatur på 120°C. Hvis du ikke har termometer er en god indikasjon på at blandingen har nådd rett temperatur at alt vannet er fordampet, massen er litt "seigere" og det bobler/skummer.
 4. Ha gelatin, vaniljeessens og sukkerblandingen i en bolle og visp med ballongvisp til massen blir hvit og skummer opp over kantene på bollen. Massen stivner veldig fort så her må du jobbe fort!
 5. Bland inn jordbæraroma og konditorfarge i ca halvparten av massen.
 6. Fordel det hvite og rosa lagvis (eller klumpvis) samlet på et bakepapirkledd stekebrett. Det trenger ikke se fint ut så lenge massen er noen lunde samlet.
 7. Ha stekebrettet i ovnen til massen flyter ut og glatter seg ut. Følg godt med så det ikke blir gylden. Åpne døra til stekeovnen hvis du ser antydning. Det tar ca 2 - 3 minutter for massen å smeltet ut.
 8. La avkjøle i romtemperatur i minimum 2 timer.
 9. Dryss på Sukrinmelis og bruk f.eks et pizzahjul dyppet i Sukrinmelis og skjær strimler. Klipp strimlene opp med saks. Rengjør redskapene og dypp i Sukrinmelis ved behov.
 10. Vend bitene i Sukrinmelis og la de tørke ytterligere noen timer.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 116 - Fett: 0 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 6,6

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

3 Comments

 1. Disse var supergode. Hadde bare bringebærsmak, og det funket veldig bra

 2. Pingback: Sukkerfritt Speilegg-Godis! - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.