Poke Cake med Jordbær & Hvit Sjokoladefrosting! (Lavkarbo)
Vi brukte en ildfast form med målene 21 x 13 cm. Kaken passer også i en 21 cm springform. Hvis du ikke har mikrobølgeovn steker du kaken i ovnen på 180 i ca 20 minutter eller til kakepinnen kommer ut tørr.
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 6 porsjoner
Ingredienser:
Kake
30 g Pofiber
60 g smør
60 g kremost naturell
3 egg (m/l)
50 g Sukrin Gold
10 dråper vaniljeessens eller ½ ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
Fyll
100 - 150 g jordbærsyltetøy (se hovedinnlegg for tips)
Hvit Sjokoladefrosting
100 g romtemperert smør
125 g kremost naturell (kald)
60 g Sukrinmelis
85 g sukkerfri hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
kake
Smelt smør i mikrobølgeovn.
Ha kremost i det smelta smøret og sett inn i mikroen i ca 30 sekunder.
Pisk sammen til det minner om cottage cheese.
Pisk inn eggene til du får en glatt røre.
Ha i resterende ingredienser og bland godt.
Fordel røren i en passe stor form som tåler mikrobølgeovn (har du ikke mikro så følge instruksene lenger opp i oppskriftskortet)
Stek på 800W i 5 minutter. Sjekk kaken etter hvert da effekten på mikrobølgeovner varierer veldig.
La kaken avkjøle godt i formen.
Vipp kaken ut av formen og stikk hull med baksiden av en spisepinne eller lignende.
Hvit Sjokoladefrosting & Sammensetning
Smelt sjokoladen i vannbad og sett til side.
Pisk smør, kremost og Sukrinmelis luftig.
Pisk inn den smelta sjokoladen.
Fordel jordbærsyltetøyet over kaken og pass på at det renner ned i hullene.
Fordel kremen over kaka - pynt gjerne med kakesprøyte.