Lavkarbo Kanelboller!

Lavkarbo Kanelboller
Lavkarbo kanelboller
Lavkarbo kanelboller
Lavkarbo Kanelboller
Lavkarbo KanelbollerLavkarbo kanelboller med kremostglasur, jeg tuller ikke, disse smaker som ekte kanelboller laget av søt gjærdeig! Vi har tilsatt tørrgjær i deigen sammen med Tagatesse som booster gjæren noe. Men mest av alt er gjæren tilsatt for smakens skyld! Ikke la deg skremme av at det skal være mozzarella i deigen, det smaker overhode ikke ost av de. De holder et par dager i romtemperatur, men oppbevares aller best i kjøleskap i opptil en uke. Lavkarbo kanelboller kan også fint fryses. Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på søtbakst.

Lavkarbo Kanelboller!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
  • 4 egg
  • 150 g cottage cheese
  • 2 ts eplecidereddik
  • 1 ts Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær
  • 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
  • 40 g fettredusert sesammel
  • 40 g Fiberhusk
  • 50 g Sukrin:1
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts kardemomme
  • 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 50 g Sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Kjevle deigen ut mellom 2 olja bakepapir.
  8. Dryss på kanel og Sukrin:1 og rull sammen til en pølse.
  9. Skjær snurrene i passe tykke biter.
  10. Pensle med egg om ønskelig.
  11. Stek nest nederst i ovnen i 30 minutter.
  12. Avkjøl på rist.
Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel på bollene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 234 Fett: 16,6 Karbohydrater: 2,8 Protein: 14,3

 

 

21 Comments

  1. Pingback: Keto Kanelknuter! (nøttefri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.