Lavkarbo Kanelboller!

Lavkarbo Kanelboller
Lavkarbo kanelboller
Lavkarbo kanelboller
Lavkarbo Kanelboller
Lavkarbo KanelbollerLavkarbo kanelboller med kremostglasur, jeg tuller ikke, disse smaker som ekte kanelboller laget av søt gjærdeig! Ikke la deg skremme av at det skal være mozzarella i deigen, det smaker overhode ikke ost av de. De holder et par dager i romtemperatur, men oppbevares aller best i kjøleskap i opptil en uke. Lavkarbo kanelboller kan også fint fryses. Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på søtbakst.

Lavkarbo Kanelboller!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser
  • 4 egg
  • 150 g cottage cheese
  • 2 ts eplecidereddik
  • 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
  • 40 g fettredusert sesammel
  • 40 g Fiberhusk
  • 50 g Sukrin:1
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts kardemomme
  • 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 50 g Sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Kjevle deigen ut mellom 2 olja bakepapir.
  8. Dryss på kanel og Sukrin:1 og rull sammen til en pølse.
  9. Skjær snurrene i passe tykke biter.
  10. Pensle med egg om ønskelig.
  11. Stek nest nederst i ovnen i 30 minutter.
  12. Avkjøl på rist.
Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel på bollene.

 

 

 

12 Comments

  1. Finnes det noe annet man kan bruke istedet for mandelmel? Jeg er allergisk mot nøtter…

     
  2. susanne aase

    Hei! går det ann å bruke mandelmel som er fettredusert? hvordan blir det evt med mengden? Jeg har kun det fettreduserte, men fikk veldig lyst til å prøve denne oppskriften! 🙂

     
  3. Disse var bare NYDELIG! 🤩🤩🤩

     
  4. De blir bare helt flate og jeg skjønner ikke hvorfor. Det samme med nesten lik oppskrift på lyse rundstykker. Hva tror du jeg gjør galt? Prøver å følge oppskriften nøye:)

     
    • Vanskelig å si, men nå er oppskriften på rundstykkene oppdatert mef video, Kanskje det hjelper å se den? 🙂 deigen skal være ganske fast og lett å jobbe med :)”

       
  5. Hei, bruker du maskin for å ekte deigen? Visp, k spade eller eltekrok viss du bruker maskin?
    De var gode i smak men mine ble veldig flate 🙈🙊🙉

     
    • Hei 🙂 Ja vi bruker maskin. Kenwwod med k-krok 🙂 Hvis du går inn på bloggen her og ser oppskriften “lyse og luftige lavkarborundstykker” så finner du en videosnutt om hvordan deigen skal se ut 🙂

       
  6. Mine kanelboller hevet mye i ovnen men ble flatere jo lengre de stekte . Kan den være fordi jeg hadde smør på når jeg tok på sukrin og kanel?

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.