Lavkarbo Kanelboller!

Lavkarbo Kanelboller
Lavkarbo kanelboller
Lavkarbo kanelboller
Lavkarbo Kanelboller
Lavkarbo KanelbollerLavkarbo kanelboller med kremostglasur, jeg tuller ikke, disse smaker som ekte kanelboller laget av søt gjærdeig! Vi har tilsatt tørrgjær i deigen sammen med Tagatesse som booster gjæren noe. Men mest av alt er gjæren tilsatt for smakens skyld! Ikke la deg skremme av at det skal være mozzarella i deigen, det smaker overhode ikke ost av de. De holder et par dager i romtemperatur, men oppbevares aller best i kjøleskap i opptil en uke. Lavkarbo kanelboller kan også fint fryses. Sjekk gjerne ut våre andre oppskrifter på søtbakst.

Lavkarbo Kanelboller!
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
  • 4 egg
  • 150 g cottage cheese
  • 2 ts eplecidereddik
  • 1 ts Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær
  • 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
  • 40 g fettredusert sesammel
  • 40 g Fiberhusk
  • 50 g Sukrin:1
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts kardemomme
  • 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 50 g Sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Kjevle deigen ut mellom 2 olja bakepapir.
  8. Dryss på kanel og Sukrin:1 og rull sammen til en pølse.
  9. Skjær snurrene i passe tykke biter.
  10. Pensle med egg om ønskelig.
  11. Stek nest nederst i ovnen i 30 minutter.
  12. Avkjøl på rist.
Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel på bollene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 234 - Fett: 16,6 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 14,3

 

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

21 Comments

  1. Kan man bruke vanlig raspet mozzarella? 🙂

  2. Pingback: Keto Kanelknuter! (nøttefri) - Fett & Forstand

  3. Er man nødt til å smelte mzzarellaen? Vil det kunne gå an å bare kjøre den i stavmikser sammen med eggene? Føler mozzarellaen bare blir en stor klump når jeg har den smeltet i deigen… Eller vil ikke konsistensen bli riktig hvis den ikke smeltes først?

    • Hei, du kan fint enten blande den i mixer med eggene og cottage cheesen og så ha den i blandebollen, eller du kan smelte den i microen og elte den inn i deigen med k-kroken.
      Har du en k-krok som er av plast så kan dette føre til at osten snurrer seg.
      Husk at skal du blande mozzarellan etter den er i microen,så kjører du kjøkken maskina på full gass, snurrer osten seg så ta den av legg den ned i deigen å kjør på maks hastig het en stund til du ser at den er godt blandet.

      Men ja det går også an og kjøre den i stavmixer uten å smelte den først 🙂

      Ha en fin dag 🙂

  4. Hei😊 disse så veldig gode ut og må prøves! Men jeg lurte litt på hvor mange gram karbohydrater det er i en bolle ca?

  5. Ingalill Landin

    Hei.
    Kan jeg erstatte sukrin:1 med tagatesse eller sukrin gold? Eventuellt mengde?
    mvh
    Ingalill

  6. Mine kanelboller hevet mye i ovnen men ble flatere jo lengre de stekte . Kan den være fordi jeg hadde smør på når jeg tok på sukrin og kanel?

    • Det kan være, våre blir luftige 🙂

    • Hei! Jeg har bakt disse flere ganger og fulgt oppskriften til punkt og prikke, men har aldri fått de luftige. De ser veldig lovende ut i ovnen, men når de tas ut, klapper de sammen. Kan de være stekt for lite?
      Takk for alle gode oppskrifter!!

  7. Hei, bruker du maskin for å ekte deigen? Visp, k spade eller eltekrok viss du bruker maskin?
    De var gode i smak men mine ble veldig flate 🙈🙊🙉

    • Hei 🙂 Ja vi bruker maskin. Kenwwod med k-krok 🙂 Hvis du går inn på bloggen her og ser oppskriften “lyse og luftige lavkarborundstykker” så finner du en videosnutt om hvordan deigen skal se ut 🙂

  8. De blir bare helt flate og jeg skjønner ikke hvorfor. Det samme med nesten lik oppskrift på lyse rundstykker. Hva tror du jeg gjør galt? Prøver å følge oppskriften nøye:)

    • Vanskelig å si, men nå er oppskriften på rundstykkene oppdatert mef video, Kanskje det hjelper å se den? 🙂 deigen skal være ganske fast og lett å jobbe med :)”

  9. Disse var bare NYDELIG! 🤩🤩🤩

  10. susanne aase

    Hei! går det ann å bruke mandelmel som er fettredusert? hvordan blir det evt med mengden? Jeg har kun det fettreduserte, men fikk veldig lyst til å prøve denne oppskriften! 🙂

  11. Finnes det noe annet man kan bruke istedet for mandelmel? Jeg er allergisk mot nøtter…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.