Lavkarbo Kanelboller!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: ca 12 stk
Ingredienser:
  • 4 egg
  • 150 g cottage cheese
  • 2 ts eplecidereddik
  • 1 ts Tagatesse
  • 1 ts tørrgjær
  • 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
  • 40 g fettredusert sesammel
  • 40 g Fiberhusk
  • 50 g Sukrin:1
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ts kardemomme
  • 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
Glasur
  • 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
  • 2 ss smeltet smør
  • 2 ss fløte
  • 50 g Sukrinmelis
  • Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
  5. Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Kjevle deigen ut mellom 2 olja bakepapir.
  8. Dryss på kanel og Sukrin:1 og rull sammen til en pølse.
  9. Skjær snurrene i passe tykke biter.
  10. Pensle med egg om ønskelig.
  11. Stek nest nederst i ovnen i 30 minutter.
  12. Avkjøl på rist.
Glasur
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
  2. Fordel på bollene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 234 - Fett: 16,6 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 14,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-kanelboller/