Lavkarbo Kanelboller!
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: ca 12 stk
- 4 egg
- 150 g cottage cheese
- 2 ts eplecidereddik
- 1 ts Tagatesse
- 1 ts tørrgjær
- 50 g mandelmel (vanlig, ikke den fettreduserte)
- 40 g fettredusert sesammel
- 40 g Fiberhusk
- 50 g Sukrin:1
- 2 ts bakepulver
- ½ ts natron
- 1 ts kardemomme
- 1 fersk mozzarella i lake a 125 g (uten lake)
- 60 g kremost naturell (en halv boks Tine Kremost)
- 2 ss smeltet smør
- 2 ss fløte
- 50 g Sukrinmelis
- Et par dråper vaniljeekstrakt eller essens (kan sløyfes)
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende.
- Bruk en kjøkkenmaskin og bland godt sammen.
- Smelt mozzarella uten laken i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen.
- Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
- Kjevle deigen ut mellom 2 olja bakepapir.
- Dryss på kanel og Sukrin:1 og rull sammen til en pølse.
- Skjær snurrene i passe tykke biter.
- Pensle med egg om ønskelig.
- Stek nest nederst i ovnen i 30 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til det er godt blandet.
- Fordel på bollene.
Kcal: 234 - Fett: 16,6 - Karbohydrater: 2,8 - Protein: 14,3
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarbo-kanelboller/
3.5.3251