Keto Kanelknuter! (nøttefri)

Keto Kanelknuter

Keto Kanelknuter

Lavkarbo kanelknuter

Keto Kanelknuter

Keto Kanelknuter

lavkarbo kanelboller

Keto KanelknuterKeto kanelknuter – på selveste kanelbolledagen! Kanelboller, kanelsnurrer, skillingsbolle, kanelknuter, lavkarbo, keto, lchf. Kjært barn har mange navn indeed! Vi har alt oppskrift på lavkarbo/keto kanelboller/snurrer, men ingen nøttefri varianter – så vi heiv oss rundt idag vi og tryllet frem disse lekkerbiskene! For tips til hvordan man tvinner kanelknutene sjekk denne videoen. Havrefiber får man kun tak i på Tights.no – det kan hende de er utsolgte når du leser dette innlegget da produktet har blitt svært populært på kort tid, kanskje mye grunnet våre oppskrifter? MEN de får det helt sikkert inn igjen så følg godt med!

Hvis deigen blir for våt har du i litt mer pofiber eller havrefiber. Blir den for tørr kan du ha i bittelitt fløte. Det er viktig at deigen har helt riktig konsistens for at keto kanelknuter skal bli vellykket i utseende. Smaken blir god uansett. Sukrin:1 er Sukrin tilsatt stevia for å få samme søtningsgrad som sukker. Du bør ikke bytte det ut med Tagatesse, siden Tagatesse ikke tåler høy temperatur. Det blir fort brent. Vi har tilsatt en liten mengde Tagatesse som inneholder inulin, som vil aktivere gjæren og gi en liten boost, men viktigst av alt smak! Man vil imidlertid ikke få samme effekt av gjær som ved hvetebakst, derfor har vi i tillegg bakepulver og natron i deigen.

Du kan erstatte Sukrin:1 med Sukrin Gold om du ønsker. Glasuren vi har brukt finner du her. Ønsker du den litt mer rennende kan du ha den i mikroen noen sekunder.

Keto Kanelknuter! (nøttefri)
 
For tips til hvordan man tvinner kanelsnurrene se link i kommentarfeltet.
Skrevet av:
Serveringer: ca 16 små
Ingredienser:
 • 250 g cottage cheese
 • 4 egg (m/l størrelse ca 220 g)
 • 1 ss eplecidereddik
 • 125 fersk mozzarella i lake (avrent)
 • 4 ss Sukrin:1(se hovedinnlegg for tips)
 • 50 g havrefiber(se hovedinnlegg for tips)
 • 25 g Pofiber
 • 30 g Fiberhusk
 • 2 ts bakepulver
 • ½ ts natron
 • 2 ts tørrgjær
 • 2 ts monster tagasøtt, Tagatesse
 • 2 ts kardemomme

Fyll
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovnen til 180°C.
 2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
 3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
 4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
 5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
 6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
 7. Kjevle deigen mellom to bakeark - se til at bakearket ikke klistrer seg til deigen. Da bør du vente noen minutter me å kjevle så deigen får satt seg. Deigen skal dekke nesten hele bakearket.
 8. Pensle smeltet smør på deigen og dryss på kanel og Sukrin Gold.
 9. Brett deigen i to og kjevle den så den dekker ca ¾ av bakearket. Pass på å ikke kjevle altfor tynt. Deigen skal være va 8-10 mm tykk.
 10. Skjær strimler på ca 2 cm tykkelse og tvinn de til en spiral.
 11. Snurr spiralen rundt to fingre og dytt enden inn i midten nedenfra.
 12. Gjenta med resten av deigen.
 13. Stek midt i ovnen i ca 35 minutter. Hvis du ser tendenser til at kanelknutene blir for mørke kan du ha over aluminiumsfolie resten av steketiden.
 14. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 166 - Fett: 9,6 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 12,2

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

4 Comments

 1. Pingback: Kanelknuter med Ostekrem & Blåbærsyltetøy! (Keto) - Fett & Forstand

 2. Nam, dette så godt ut. Gleder meg til å prøve! Et spørsmål bare. Er det noe grunn til at dere ikke har smør i fyllet sammen med sukrin gold og kanel?

 3. Pingback: Suksessterte i Glass! (keto) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.