Suksessterte i Glass! (keto)

 

Suksessterte i Glass! (keto)

Suksessterte i Glass! (keto)

Suksessterte i Glass! (keto)

Suksessterte i Glass! (keto)

Suksessterte i Glass! (keto)Suksessterte i Glass – keto! Det finnes jo mange oppskrifter der ute på lavkarbo suksessterte, eller suksesskake om du vil. Vi har laget vår egen lille vri på denne populære kaka, nemlig suksessterte i glass! Fordelen er at man slipper stekeovnen, pluss at disse er jo ganske festlige å se på! Ulempen,  om man kan kalle det for det, er at man blir sittende med 4 stk eggehviter. MEN! fortvil ikke!

Vi har jo mange, nydelige brødoppskrifter som krever eggehviter! Har du prøvd en av våre mest populære brødoppskrifter, nemlig Superfiberbrød!? Det er ikke bare brødoppskrifter vi har som krever eggehviter, men også søtbakst! Kanskje vi kan friste med noen Kanelknuter?

I gul-kremen har vi valgt å bruke det nye produktet fra Funsjonell Mat, nemlig Finesse Bakesukker! Nydelig på smak, drøy i bruk og uten ettersmak. Foreløpig får den bestilt på deres egen nettside (se link litt lengre opp), og på Tights.no – men den er snart å finne i landets helsekostbutikker!

Suksessterte i glass tar ikke lange tiden å piske sammen, det eneste er at kremen trenger litt tid på å avkjøle. Du kan med andre ord med hell lage denne en stund i forveien. Bunnen tar nemlig ikke mange minuttene å klaske sammen! Bunnen på vår keto suksessterte i glass bør ikke avkjøles da den kan bli litt hard, men i romtemperatur er den deilig og seig. Pynten kan du også lage på en annen måte om du fortrekker det. Du kan stør over litt kakao, lage sjokoladeganache, eller rive over litt sjokolade?

Suksessterte er en av mine absolutte favorittkaker, og vi har lenge hatt lyst å lage det. Jeg husker jeg knakk foten i 2005 og da kom min nydelige søster på besøk med det som må ha vært, og fremdeles er, den BESTE kaka jeg noen sinne har smakt! Hun hadde laget sin egen suksessterteoppskrift, med sjokolade i den gule kremen! Det skal vi definitivt prøve neste gang! Siden det allerede er så mange andre bloggere som har laget den fant vi ut at vi heller skulle lage en versjon i nye klær. Visste du forresten at Suksessterte også kalles for Zuleikakake, Gulkake og Nøttekake? Suksessterte er vel egentlig også et must på kakebordet!

Suksessterte i Glass! (keto, sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Bunn

Gul Krem
 • 4 eggeplommer
 • 80 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
 • 150 g romtemperert smør
 • 1 dl kremfløte
 • Frøene fra ½ vaniljestang, ¼ ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens

Topping/pynt
 • 40 g sukkerfri mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Bunn
 1. Tørr-rist kvernede mandler i en stekepanne på medium + varme.
 2. Ha i smør og Sukrinsirup Gold og bland godt.
 3. Ha massen umiddelbart over i porsjonsglass og sett til side i romtemperatur.

Gul Krem
 1. Rør sammen eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vanilje og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte. Dette tar ca 5-10 minutter.
 2. Rør inn romtemperert smør og legg kremen kjølig.

Topping/pynt
 1. Smelt sjokoladen over vannbad og hell over i sirklende bevegelse på et bakeark.
 2. Sett kjølig.
 3. Når sjokoladen er kald kan du skjære den opp i mindre biter.
 4. Fordel gul krem i glassene, ha på sjokoladepynten og server straks.
 5. Du kan også bruke sjokoladeganache - se hovedinnlegg for tips!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 442 - Fett: 39,6 - Karbohydrater: 3,2 - Protein: 8,9

 

Opphavsrett og kommersiell bruk

Alt av bilder og tekst på denne siden er beskyttet av opphavsrett til åndsverk. Oppskriftene er utviklet av Fett & Forstand. Dersom en oppskrift er basert på eller inspirert av andre vil det fremkomme klart i hovedinnlegget.

All kommersiell bruk av oppskrifter funnet på denne bloggen skal avtales med Fett & Forstand. Deling av våre oppskrifter på egen nettside er velkommen men vi setter stor pris på at opphavet krediteres.

2 Comments

 1. Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

 2. Pingback: Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri) - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.