Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)

Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)

Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)

Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)

Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)

julekake lchf

julekake lchf

Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)Dette innlegget inneholder reklame (mer informasjon på slutten av innlegget under oppskriftskortet).
Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri) – Disse sykt gode kakene kommer originalt fra Trine som har bloggen Sweets 2 Share! Oppskriften har blitt superpopulær, og mange kaller den “det 7. slaget”, obligatorisk til jul med andre ord! Vi er for øvrig helt enig! Disse fortjener absolutt en plass i kakeboksen til jul! Men du trenger ikke gå på kompromiss med kostholdet! Vi har laget en lavkarbovennlig versjon!

Bunnen er kopiert fra Trines originaloppskrift på Gule Bomber, bare at jeg har justert mengden “sukker” siden Finesse Bakesukker fra Funsjonell Mat nemlig  er dobbelt så søtt som vanlig sukker. Jeg har dessuten lagt til Sukrin Gold, både for smakens skyld og at det gir mer volum i kjeksene sammenlignet med at en kun bruker Finesse Bakesukker alene. Vi foretrekker å knuse sukkeret i blender så du får en melislignende konsistens. Har du ingenting du kan bruke for å knuse sukkeret kan du droppe det. Du kan helt sikkert også (uten at jeg kan garantere det da) bytte ut til den søtningen du foretrekker, men vær obs på at resultatet sannsynligvis ikke blir det samme.

Gul krem i denne versjonen av Gule Bomber, eller suksesskjeks om du vil, er vår fra oppskriften på Suksessterte i Glass! Jeg kunne seriøst nøyet meg med bare gul krem jeg. Det er så godt! Det spøker for at jeg kommer til å forspise meg kraftig på Gule Bomber i jula! Men uten dårlig samvittighet for øvrig. Herlighet så godt vi har det på keto folkens!

Kom du i julestemning? Sjekk gjerne ut våre jule-oppskrifter! Flere kommer, så følg gjerne med på vår Adventskalender i vår Facebookgruppe og Instagram!

Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 26 stk
Ingredienser:
Gul Krem
 • 3 eggeplommer
 • 60 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
 • 115 g romtemperert smør
 • 75 ml (0,75 dl) kremfløte
 • Frøene fra ½ vaniljestang, ¼ ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens

Kjeks
 • 3 eggehviter (ca 120 g) - romtemperert
 • 50 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker - finknuses i blender eller lignende
 • 50 gSukrin Gold - finknuses i blender eller lignende
 • 225 g malte mandler

Sjokoladepynt
 • 50 - 100 g valgfri sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte:
Gul Krem
 1. Rør sammen eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vanilje og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 5-10 minutter før kremen tykner.
 2. Rør inn romtemperert smør og legg kremen kjølig.

Kjeks
 1. Forvarm ovnen til 180C.
 2. Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med håndvisp. Når det begynner å skumme har du gradvis i Finesse Bakesukker og Sukrin Gold mens du stadig pisker.
 3. Pisk til du får en fast og fin marengs og vend deretter inn mandelmelet.
 4. Fordel røren i 52 like store deler på et bakepapirkledd bakebrett. Bruk gjerne kakesprøyte. Vi brukte Wilton 4B tip, men tipper Wilton 1M er super her også!
 5. Stek midt i ovnen i 10 - 12 minutter, eller til de såvidt begynner å bli gylden.
 6. La avkjøle på bakebrettet først da de er veldig skjøre. Løsne kakene forsiktig fra bakearket og ha over på rist for å avkjøle videre.
 7. Ta ut den gule kremen fra kjøleskapet og pisk den lett opp til den blir lysere og luftigere. Ha kremen over i en sprøytepose med samme tipp som du brukte på kakene og fordel kremen på halvparten av kakene. Resterende halvpart er "lokket" som du har over den gule kremen.
 8. Oppbevares kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 397 - Fett: 34,5 - Karbohydrater: 4 - Protein: 11,9

Innlegget inneholder reklame i form av direktelink og/eller omtale av aktør(er), eller produkter til en eller flere aktører som vi, Fett & Forstand, har avtale med. Vi ønsker å presisere at alle disse produktene er produkter vi oppriktig står inne for – vi ville aldri anbefalt noe vi selv ikke hadde spist.

 

3 Comments

 1. Pingback: Sjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri) - Fett & Forstand

 2. Pingback: Fett & Forstands Juleguide - komplett liste over juleoppskrifter og tilbehørstips! - Fett & Forstand

 3. Pingback: Gule bomber! – Lipødemlivet

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.