Sjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)

Sjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)Lavkarbo Gule bomber med sjokoladekremSjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)Sjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)Sjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)Lavkarbo Gule bomber med sjokoladekremLavkarbo Gule bomber med sjokoladekremSjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)REKLAME – Denne oppskriften er laget i samarbeid med- og inneholder linker til Tights.no
Sjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
Gule bomber med sjokoladekrem istedenfor gul krem. Lett å lage og fantastisk gode! Sjokobomber kan fint fryses og tiner raskt på kjøkkenbenken, så har du alltid noe digg å servere til kaffegjestene! Vår siste oppskrift på tampen av 2021. Disse lager du i rakettfart til nyttårskosen!

Mitt første møte med suksessterte var når jeg hadde knekt foten tidlig på 2000tallet, og min søster lagde meg en trøstekake. Hennes vri var å ha sjokolade i suksesskremen, og der kommer inspirasjonen til keto sjokobomber fra!

Er sjokobomber vanskelig å lage?

En såre enkel oppskrift med få ingredienser! Faktisk består sjokobomber av kun 6 ingredienser, mange av de har de aller fleste som spiser keto/lavkarbo og sukkerfri har i skapet sitt. Det eneste som kan være litt tricky med oppskrift på sjokobomber, er å få sjokoladekremen PERFEKT! Tålmodighet er stikkordet her.

Tips til perfekt sjokoladekrem!

Det finnes noen tips til den perfekte konsistensen på suksesskrem, eller gulkrem/sjokoladekrem, eller eggekrem om du vil. Hemmeligheten ligger i tre ting. Temperatur, håndkraft og en klype tålmodighet. Sjokoladekremen skal nemlig ikke koke, men varmes sakte opp på middels/svak varme, og det er essensielt at man rører i kremen hele tiden. Dette kan ta litt tid men det er veldig verdt det for å oppnå best resultat på sjokobomber! Når konsistensen minner om litt tykk vaniljesaus, og man drar en slikkepott langs bunnen av kjelen, og kan se bunnen2-3 noen sekunder før kremen flyter tilbake, DA er kremen ferdigkokt og man kan hurtig dra kjelen av platen og røre inn meierismør og finhakket sjokolade.

Ingrediensene!

Vi bruker en blanding av mandelmel og egenmalte mandler med skall i vår oppskrift på sjokobomber, begge naturlig glutenfri. Egenmalte mandler kan lages ved å benytte blender eller foodprosessor, men aller best resultat får du med en nøttekvern. Maskiner kan nemlig fort lage for mye friksjon og dermed varme, som igjen kan føre til at mandlene slipper fett og melet blir grøtete. Er dette likevel ditt eneste alternativ er vårt beste tips å knuse små mengder i slengen og ikke pulse mer enn nødvendig. Meierismør er det beste smøret å bruke. Noen foretrekker den usaltede varianten, men vi syns litt salt gir det lille ekstra.

Bytting av ingredienser!

Du kan bruke den keto-vennlige søtningen du foretrekker. Bare husk at ikke alle lavkarbo søtninger løser seg opp like godt. Vår erfaring er at de søtningstypene som kan karamelliseres er de aller beste, for de gir et fløyelsmykt og glattest resultat. Sjekk gjerne vår bytteguide for tips!

Utstyret!

Vi har brukt kakesprøyte med Wilton 4B tupp, men Wilton 1M er super her også. Det er viktig å ha enten en god kjøkkenmaskin, eller en god elektrisk håndvisp for å få riktig resultat på stivpisket eggehvite. Det kan i tillegg være lurt å vaske både kummen og piskeredskapet med eddik for å sørge for at det er helt fri for fett. Fett er nemlig marengs sin verste fiende! Derfor er det også viktig å sørge for at eggehvitene er helt fri for plomme.

Sjokobomber! (Keto, Glutenfri, Sukkerfri)
 
Skrevet av:
Serveringer: 26 stk
Ingredienser:
Sjokoladekrem

Kjeks

Sjokoladepynt
Fremgangsmåte:
Sjokoladekrem
  1. Rør sammen eggeplommer, BakeSUKKR, fløte og vanilje og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 5-10 minutter før kremen tykner.
  2. Ta kjelen av plata og rør straks inn romtemperert smør og finhakket sjokolade og legg kremen kjølig.

Kjeks
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Stivpisk eggehvitene og BakeSUKKR til du får en fast og fin marengs og vend deretter inn mandelmel.
  3. Fordel røren i 52 like store deler på et bakepapirkledd bakebrett. Bruk gjerne kakesprøyte. Vi brukte Wilton 4B tip, men tipper Wilton 1M er super her også!
  4. Stek midt i ovnen i 10 - 12 minutter, eller til de såvidt begynner å bli gylden.
  5. La avkjøle på bakebrettet først da de er veldig skjøre. Løsne kakene forsiktig fra bakearket og ha over på rist for å avkjøle videre.
  6. Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med samme tipp som du brukte på kakene og fordel kremen på halvparten av kakene. Resterende halvpart er "lokket" som du har over den gule kremen.
  7. Oppbevares kjølig.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 400 - Fett: 34,9 - Karbohydrater: 3,4 - Protein: 8,9

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.