Frøene fra ½ vaniljestang, ¼ ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens
Kjeks
3 eggehviter (ca 120 g) - romtemperert
50 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker - finknuses i blender eller lignende
50 gSukrin Gold - finknuses i blender eller lignende
225 g malte mandler
Sjokoladepynt
50 - 100 g valgfri sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte:
Gul Krem
Rør sammen eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vanilje og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 5-10 minutter før kremen tykner.
Rør inn romtemperert smør og legg kremen kjølig.
Kjeks
Forvarm ovnen til 180C.
Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med håndvisp. Når det begynner å skumme har du gradvis i Finesse Bakesukker og Sukrin Gold mens du stadig pisker.
Pisk til du får en fast og fin marengs og vend deretter inn mandelmelet.
Fordel røren i 52 like store deler på et bakepapirkledd bakebrett. Bruk gjerne kakesprøyte. Vi brukte Wilton 4B tip, men tipper Wilton 1M er super her også!
Stek midt i ovnen i 10 - 12 minutter, eller til de såvidt begynner å bli gylden.
La avkjøle på bakebrettet først da de er veldig skjøre. Løsne kakene forsiktig fra bakearket og ha over på rist for å avkjøle videre.
Ta ut den gule kremen fra kjøleskapet og pisk den lett opp til den blir lysere og luftigere. Ha kremen over i en sprøytepose med samme tipp som du brukte på kakene og fordel kremen på halvparten av kakene. Resterende halvpart er "lokket" som du har over den gule kremen.