Gule Bomber! (Keto, Sukkerfri)
 
 
Serveringer: 26 stk
Ingredienser
Gul Krem
  • 3 eggeplommer
  • 60 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
  • 115 g romtemperert smør
  • 75 ml (0,75 dl) kremfløte
  • Frøene fra ½ vaniljestang, ¼ ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens

Kjeks
  • 3 eggehviter (ca 120 g) - romtemperert
  • 50 gmonster tagasøtt, Finesse Bakesukker - finknuses i blender eller lignende
  • 50 gSukrin Gold - finknuses i blender eller lignende
  • 225 g malte mandler

Sjokoladepynt
  • 50 - 100 g valgfri sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte
Gul Krem
  1. Rør sammen eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vanilje og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte, helst kontinuerlig. Det tar ca 5-10 minutter før kremen tykner.
  2. Rør inn romtemperert smør og legg kremen kjølig.

Kjeks
  1. Forvarm ovnen til 180C.
  2. Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin eller med håndvisp. Når det begynner å skumme har du gradvis i Finesse Bakesukker og Sukrin Gold mens du stadig pisker.
  3. Pisk til du får en fast og fin marengs og vend deretter inn mandelmelet.
  4. Fordel røren i 20 like store deler på et bakepapirkledd bakebrett. Bruk gjerne kakesprøyte. Vi brukte Wilton 4B tip, men tipper Wilton 1M er super her også!
  5. Stek midt i ovnen i 10 - 12 minutter, eller til de såvidt begynner å bli gylden.
  6. La avkjøle på bakebrettet først da de er veldig skjøre. Løsne kakene forsiktig fra bakearket og ha over på rist for å avkjøle videre.
  7. Ta ut den gule kremen fra kjøleskapet og pisk den lett opp til den blir lysere og luftigere. Ha kremen over i en sprøytepose med samme tipp som du brukte på kakene og fordel kremen på halvparten av kakene. Resterende halvpart er "lokket" som du har over den gule kremen.
  8. Oppbevares kjølig.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/hoytid/jul/gule-bomber-keto-sukkerfri/