Suksessterte i Glass! (keto, sukkerfri)
Skrevet av: Fett & Forstand
Serveringer: 6 porsjoner
- 4 eggeplommer
- 80 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
- 150 g romtemperert smør
- 1 dl kremfløte
- Frøene fra ½ vaniljestang, ¼ ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens
- 40 g sukkerfri mørk sjokolade
- Tørr-rist kvernede mandler i en stekepanne på medium + varme.
- Ha i smør og Sukrinsirup Gold og bland godt.
- Ha massen umiddelbart over i porsjonsglass og sett til side i romtemperatur.
- Rør sammen eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vanilje og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte. Dette tar ca 5-10 minutter.
- Rør inn romtemperert smør og legg kremen kjølig.
- Smelt sjokoladen over vannbad og hell over i sirklende bevegelse på et bakeark.
- Sett kjølig.
- Når sjokoladen er kald kan du skjære den opp i mindre biter.
- Fordel gul krem i glassene, ha på sjokoladepynten og server straks.
- Du kan også bruke sjokoladeganache - se hovedinnlegg for tips!
Kcal: 442 - Fett: 39,6 - Karbohydrater: 3,2 - Protein: 8,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/suksessterte-i-glass-keto/
3.5.3251