Suksessterte i Glass! (keto, sukkerfri)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 6 porsjoner
Ingredienser:
Bunn

Gul Krem
  • 4 eggeplommer
  • 80 g monster tagasøtt, Finesse Bakesukker
  • 150 g romtemperert smør
  • 1 dl kremfløte
  • Frøene fra ½ vaniljestang, ¼ ts vaniljepulver eller litt vaniljeessens

Topping/pynt
  • 40 g sukkerfri mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Bunn
  1. Tørr-rist kvernede mandler i en stekepanne på medium + varme.
  2. Ha i smør og Sukrinsirup Gold og bland godt.
  3. Ha massen umiddelbart over i porsjonsglass og sett til side i romtemperatur.

Gul Krem
  1. Rør sammen eggeplommer, Finesse Bakesukker, fløte og vanilje og varm opp på svak/medium varme til det tykner. Rør ofte. Dette tar ca 5-10 minutter.
  2. Rør inn romtemperert smør og legg kremen kjølig.

Topping/pynt
  1. Smelt sjokoladen over vannbad og hell over i sirklende bevegelse på et bakeark.
  2. Sett kjølig.
  3. Når sjokoladen er kald kan du skjære den opp i mindre biter.
  4. Fordel gul krem i glassene, ha på sjokoladepynten og server straks.
  5. Du kan også bruke sjokoladeganache - se hovedinnlegg for tips!
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 442 - Fett: 39,6 - Karbohydrater: 3,2 - Protein: 8,9
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/sott/kaker/suksessterte-i-glass-keto/