Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
Kjevle deigen mellom to bakeark - se til at bakearket ikke klistrer seg til deigen. Da bør du vente noen minutter me å kjevle så deigen får satt seg. Deigen skal dekke nesten hele bakearket.
Pensle smeltet smør på deigen og dryss på kanel og Sukrin Gold.
Brett deigen i to og kjevle den så den dekker ca ¾ av bakearket. Pass på å ikke kjevle altfor tynt. Deigen skal være va 8-10 mm tykk.
Skjær strimler på ca 2 cm tykkelse og tvinn de til en spiral.
Snurr spiralen rundt to fingre og dytt enden inn i midten nedenfra.
Gjenta med resten av deigen.
Stek midt i ovnen i ca 35 minutter. Hvis du ser tendenser til at kanelknutene blir for mørke kan du ha over aluminiumsfolie resten av steketiden.