Keto Kanelknuter! (nøttefri)
 
 
For tips til hvordan man tvinner kanelsnurrene se link i kommentarfeltet.
Skrevet av:
Serveringer: ca 16 små
Ingredienser:
  • 250 g cottage cheese
  • 4 egg (m/l størrelse ca 220 g)
  • 1 ss eplecidereddik
  • 125 fersk mozzarella i lake (avrent)
  • 4 ss Sukrin:1(se hovedinnlegg for tips)
  • 50 g havrefiber(se hovedinnlegg for tips)
  • 25 g Pofiber
  • 30 g Fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ts monster tagasøtt, Tagatesse
  • 2 ts kardemomme

Fyll
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle - tørrgjær tilsettes her om du bruker det.
  3. Knus cottage cheese, egg og eplecidereddik i en miniblender, stavmikser eller lignende - ferskgjær tilsettet her om du bruker det.
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og bland de tørre og våte ingrediensene godt sammen.
  5. Kutt mozzarellaen i små biter og smelt den (uten laken) i mikrobølgeovnen til osten er skikkelig smeltet/flytende, ca 1,5 minutter. Den blir å skille seg men alt skal i deigen. Alternativt kan du knuse mozzarellaen rå sammen med de våte ingrediensene. Konsitensen blir noe annerledes.
  6. Ha den smelta mozzarellaen i resten av deigen og elt til alt er godt blandet. Her må du jobbe fort.
  7. Kjevle deigen mellom to bakeark - se til at bakearket ikke klistrer seg til deigen. Da bør du vente noen minutter me å kjevle så deigen får satt seg. Deigen skal dekke nesten hele bakearket.
  8. Pensle smeltet smør på deigen og dryss på kanel og Sukrin Gold.
  9. Brett deigen i to og kjevle den så den dekker ca ¾ av bakearket. Pass på å ikke kjevle altfor tynt. Deigen skal være va 8-10 mm tykk.
  10. Skjær strimler på ca 2 cm tykkelse og tvinn de til en spiral.
  11. Snurr spiralen rundt to fingre og dytt enden inn i midten nedenfra.
  12. Gjenta med resten av deigen.
  13. Stek midt i ovnen i ca 35 minutter. Hvis du ser tendenser til at kanelknutene blir for mørke kan du ha over aluminiumsfolie resten av steketiden.
  14. Avkjøl på rist.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 166 - Fett: 9,6 - Karbohydrater: 2,4 - Protein: 12,2
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/allergi-intoleranse/oppskrifter-uten-notter/keto-kanelknuter-nottefri/