200 g mandler med skall (eller mandelmel - ikke fettredusert)
50 g gresskarkjerner
40 g sesamfrø
60 g linfrø
50 g chiafrø
20 g fettredusert sesammel (kan byttes med 40 g mer mandelmel)
3 ts bakepulver
5 ss Fiberhusk
1 ts salt
2 ss eplecidereddik
1,5 dl flytende eggehvite (eggehvite fra ca 4 mellomstore/store egg eller 6 små - mengden bør måles i dl for å være sikker på et bra resultat)
5 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180.
Knus mandler i foodprosessor eller blender i to omganger. Pass på at du ikke blender så mye at mandlene begynner å slippe fett.
knus sesamfrø, linfrø og chiafrø i blenderen til det blir passe finkornet. Knus gresskarkjernene i på slutten, bare gi de et par "pulser" til de er grovmalt.
Bland alle tørre ingrediensen i en bolle.
Ha i eggehvitene og bland godt.
Hell over kokende vann og eplecidereddik og rør til deigen tykner.
Del deigen i 14 deler og form rundstykkene.
Pensle med vann eller egg og stør på frø eller pofiber (for mel looken) om ønskelig.