Våre beste grove rundstykker (lavkarbo)
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 14 stk
Ingredienser
  • 200 g mandler med skall (eller mandelmel - ikke fettredusert)
  • 50 g gresskarkjerner
  • 40 g sesamfrø
  • 60 g linfrø
  • 50 g chiafrø
  • 20 g fettredusert sesammel (kan byttes med 40 g mer mandelmel)
  • 3 ts bakepulver
  • 5 ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1,5 dl flytende eggehvite (eggehvite fra ca 4 mellomstore/store egg eller 6 små - mengden bør måles i dl for å være sikker på et bra resultat)
  • 5 dl kokende vann
Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 180.
  2. Knus mandler i foodprosessor eller blender i to omganger. Pass på at du ikke blender så mye at mandlene begynner å slippe fett.
  3. knus sesamfrø, linfrø og chiafrø i blenderen til det blir passe finkornet. Knus gresskarkjernene i på slutten, bare gi de et par "pulser" til de er grovmalt.
  4. Bland alle tørre ingrediensen i en bolle.
  5. Ha i eggehvitene og bland godt.
  6. Hell over kokende vann og eplecidereddik og rør til deigen tykner.
  7. Del deigen i 14 deler og form rundstykkene.
  8. Pensle med vann eller egg og stør på frø eller pofiber (for mel looken) om ønskelig.
  9. Stek på midterste rille i 60 minutter.
  10. Avkjøles på rist.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/vare-beste-grove-lavkarborundstykker/