Deep dish pizza (pizzapai)

deep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarbodeep dish pizza - lavkarboLavkarbo deep dish pizza! For en fantastisk oppfinnelse! Hvem er ikke glad i MASSE fyll liksom? Idèen fikk jeg etter jeg ramla over et bilde på google av en sånn pizza. Da MÅTTE jeg jo bare lage en lavkarbo-versjon! Den er fylt med deilig kjøttsaus med tomat, og spicy kjøttboller som enkelt og greit er laget i ovn og masse MASSE ost – lag på lag! Bunnen er sprø og solid, som den jo måtte være for å greie holde styr på 800 g kjøtt +++, og er basert på denne oppskriften. Dette MÅ jo bare være den ultimate pizzaopplevelsen? Nok snikksnakk, her er oppskriften på lavkarbo deep dish pizza, såvidt jeg vet den første i sitt slag. Velkommen til pizza heaven!

Deep dish pizza (pizzapai)
 
Denne oppskriften passer til en 26 cm springform.
Skrevet av:
Serveringer: Nok til en halv bataljon!
Ingredienser
Bunn
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehviter fra 6 egg)
  • 2 hele egg
  • 20 g fettredusert sesammel
  • 20 g fettredusert mandelmel (alternativt 40 g av en av de)
  • 30 g pofiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • 2 ts eplecidereddik
  • 2 ss Fiberhusk
  • 0,5 ts salt
  • 250 g revet ost
  • 2 ss olivenolje

Fyll
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 oppskrift med spicy kjøttboller (se link i hovedinnlegg) - kan byttes ut med 400 g kjøttdeig (altså 800 g kjøttdeig tilsammen)
  • 150 g bacon i terninger
  • 150 g sjampinjong
  • 1 liten paprika (ca 100 g)
  • 1 medium løk
  • 1 fedd hvitløk
  • Fersk eller tørket oregano
  • Fersk eller tørket basilikum
  • 1 ss olivenolje
  • 140 g tomatpurrè
  • 390 g hakkede tomater på boks
  • OST! masse masse ost til fyll og topping!
  • Pepperoni om ønskelig
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Knus revet ost til smuler i foodprosessor eller lignende.
  3. Ha ost og alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  4. Tilsett egg, eggehviter, eplecidereddik og olivenolje og bland godt.
  5. Trykk jevnt ut i en bakepapirkledd springform (eller lignende).
  6. Forstek midt i ovn i 25 - 30 minutter (til den begynner å bli gylden og sprø)

Fyll
  1. Lag eventuelt kjøttboller (se link til oppskrift i hovedinnlegg).
  2. Forvarm ovnen til 200°C.
  3. Kutt grønnsaker i passe biter.
  4. Varm opp olivenolje i en passe kjele og fres tomatpurrèen i. Dette for å slippe "råsmaken".
  5. Tilsett hakkede tomater og smak til med salt, pepper og urter.
  6. La småputre på medium varme mens du forbereder resten.
  7. Stek bacon først og tilsett deretter kjøttdeig og stek videre.
  8. Ha i hvitløk og sjampinjong og stek til sjampinjongen ikke slipper væske mer.
  9. Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
  10. Ha kjøttblandingen over i tomatsausen.
  11. Legg ost, fyll og kjøttboller lagvis i den forstekte bunnen.
  12. Avslutt med ost og eventuelt pepperoni.
  13. Stekes på nest nederste rille i 25 minutter, eller til osten er gylden.
  14. La hvile i minst 10 minutter før du tar den ut av formen og skjærer i den.

 

 

5 Comments

  1. Hanne Hjørnevik

    Denne skal absolutt lages her til søndag😀Gleder oss👏🏻

     
  2. Hanne Hjørnevik

    Denne skal absolutt lages til søndag👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻

     
  3. Wow! Ser såååå god ut! Hvor mange personer er denne oppskriften beregnet på, sånn cirka? Vurderer å lage til bursdagsselskap, og da er det greit å vite 🙂 Hvordan er det å lage denne dagen i forveien, og bare varme opp på selve dagen? Hvor mange grader og hvor lenge må den da stå i ovnen?
    Takknemlig for svar 🙂

     

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.