Deep dish pizza (pizzapai)
 
 
Denne oppskriften passer til en 26 cm springform.
Skrevet av:
Serveringer: Nok til en halv bataljon!
Ingredienser
Bunn
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehviter fra 6 egg)
  • 2 hele egg
  • 20 g fettredusert sesammel
  • 20 g fettredusert mandelmel (alternativt 40 g av en av de)
  • 30 g pofiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • ¼ ts natron
  • 2 ts eplecidereddik
  • 2 ss Fiberhusk
  • 0,5 ts salt
  • 250 g revet ost
  • 2 ss olivenolje

Fyll
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 oppskrift med spicy kjøttboller (se link i hovedinnlegg) - kan byttes ut med 400 g kjøttdeig (altså 800 g kjøttdeig tilsammen)
  • 150 g bacon i terninger
  • 150 g sjampinjong
  • 1 liten paprika (ca 100 g)
  • 1 medium løk
  • 1 fedd hvitløk
  • Fersk eller tørket oregano
  • Fersk eller tørket basilikum
  • 1 ss olivenolje
  • 140 g tomatpurrè
  • 390 g hakkede tomater på boks
  • OST! masse masse ost til fyll og topping!
  • Pepperoni om ønskelig
  • Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Bunn
  1. Forvarm ovn til 180°C.
  2. Knus revet ost til smuler i foodprosessor eller lignende.
  3. Ha ost og alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  4. Tilsett egg, eggehviter, eplecidereddik og olivenolje og bland godt.
  5. Trykk jevnt ut i en bakepapirkledd springform (eller lignende).
  6. Forstek midt i ovn i 25 - 30 minutter (til den begynner å bli gylden og sprø)

Fyll
  1. Lag eventuelt kjøttboller (se link til oppskrift i hovedinnlegg).
  2. Forvarm ovnen til 200°C.
  3. Kutt grønnsaker i passe biter.
  4. Varm opp olivenolje i en passe kjele og fres tomatpurrèen i. Dette for å slippe "råsmaken".
  5. Tilsett hakkede tomater og smak til med salt, pepper og urter.
  6. La småputre på medium varme mens du forbereder resten.
  7. Stek bacon først og tilsett deretter kjøttdeig og stek videre.
  8. Ha i hvitløk og sjampinjong og stek til sjampinjongen ikke slipper væske mer.
  9. Ha i resterende grønnsaker og stek til løken er mør.
  10. Ha kjøttblandingen over i tomatsausen.
  11. Legg ost, fyll og kjøttboller lagvis i den forstekte bunnen.
  12. Avslutt med ost og eventuelt pepperoni.
  13. Stekes på nest nederste rille i 25 minutter, eller til osten er gylden.
  14. La hvile i minst 10 minutter før du tar den ut av formen og skjærer i den.
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/middagsretter/deep-dish-pizza-pizzapai/