1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
3 hele egg
40 g (1 dl) fettredusert sesammel (alternativt 20 g fettredusert sesammel og 20 g fettredusert mandelmel)
40 g (2 dl) pofiber
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 ss eplecidereddik
2 ss Fiberhusk
½ ts salt
1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
250 g revet hvitost (jeg brukte ost av billigmerket "Prima" fra Rema 1000 og rev selv - ferdigrevet ost inneholder ofte potetmel eller er ikke ost i det hele tatt)
egg til pensling og evt pynt (valmuefrø, sesamfrø, blanding av pofiber og fettredusert mel for mel looken)
Fremgangsmåte:
Forvarm ovn til 175 C varmluft.
Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
Knus revet ost til smuler i en blender eller foodprosessor.
Ha ostesmuler, eggehviter, egg og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har.
Fukt hendene og form loffen.
Pensle på egg og strø på eventuell pynt.
Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter. Følg godt med de siste 10-15 minuttene.