Lavkarboloff!
 
 
Skrevet av:
Serveringer: 1 medium brød
Ingredienser:
  • 1,5 dl flytende eggehviter (eller eggehvite fra 6 egg)
  • 3 hele egg
  • 40 g (1 dl) fettredusert sesammel (alternativt 20 g fettredusert sesammel og 20 g fettredusert mandelmel)
  • 40 g (2 dl) pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss Fiberhusk
  • ½ ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan sløyfes)
  • 250 g revet hvitost (jeg brukte ost av billigmerket "Prima" fra Rema 1000 og rev selv - ferdigrevet ost inneholder ofte potetmel eller er ikke ost i det hele tatt)
  • egg til pensling og evt pynt (valmuefrø, sesamfrø, blanding av pofiber og fettredusert mel for mel looken)
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovn til 175 C varmluft.
  2. Ha alle tørre ingrediensene i en bolle.
  3. Knus revet ost til smuler i en blender eller foodprosessor.
  4. Ha ostesmuler, eggehviter, egg og eplecidereddik i de tørre ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne kjøkkenmaskin om du har.
  5. Fukt hendene og form loffen.
  6. Pensle på egg og strø på eventuell pynt.
  7. Stekes på midterste rille i 60 - 65 minutter. Følg godt med de siste 10-15 minuttene.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 201 - Fett: 13 - Karbohydrater: 2 - Protein: 17,8
Recipe by Fett & Forstand at https://fettogforstand.no/norsk/bakst/lavkarboloff-med-spro-skorpe/