Lavkarbo Baguette!

Lys lavkarbo baguette
Lys lavkarbo baguette Lys lavkarbo baguette
Endelig en lys lavkarbo baguette som smaker baguette! Kenneth brukte å lage sine spesialblingser hver Løndag før vi la om kostholdet. Det ble liksom et fast innslag, Kenneths spesial og Tine sjokolademelk. Nå har vi endelig laget en lys baguette som smaker akkurat som ostebaguettene vi brukte å kjøpe på butikken. Oppskrift på sjokolademelk finner du her. Baguettene over er smurt med: smør, skinke, ost, isbergsalat, paprika, tomat, agurk og majones. Deigen er basert på calzonedeigen vår. Sjekk gjerne ut oppskrift på vår pizza og crispy kyllingburger der vi har brukt (omtrent) samme deig.

Lavkarbo Baguette!
 
NBNBNB: Jeg har fått tilbakemelding om at enkelte opplever at baguettene klapper sammen når de kommer ut av ovnen. Det kan skylde blandingsforholdene. Mengde sesammel og pofiber vil avhenge av størrelse på eggene man bruker. Er deigen klissete og henger fast på fingrene når man jobber med den må man justere opp mengden sesammel og/eller pofiber. Konsistensen på deigen skal være fast og smidig og ikke henge fast på fingrene.
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 stk
Ingredienser:
 • 2 egg
 • 100 g cottage cheese
 • 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
 • 20 g (ca 6 ss) Pofiber
 • 1 ss Fiberhusk
 • 2 ss eplecidereddik
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts natron
 • 200 g revet mozzarella (kan byttes ut med 250 g fersk mozzarella i lake, avrent)
 • 1 ts salt
 • 1 ss Sukrin Gold (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
 • litt valmuefrø eller revet ost til topping
Fremgangsmåte:
 1. Forvarm ovenen til 200ºC.
 2. Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
 3. Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrin Gold, bakepulver, natron og Fiberhusk.
 4. Smelt osten i mikroen. Hvis du bruker fersk mozzarella vil den skille seg, den skal varmes til "melken" bobler. Alt skal i deigen!
 5. Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
 6. Form baguetter med fuktede hender og strø på eventuell frø eller revet ost.
 7. Stekes på nest nederste rille i 20 - 25 minutter.
 8. Avkjøles på bakebrettet, så på rist.
Merknad
Hvis deigen blir for løs kan du ha i litt mer sesammel og/eller pofiber. Konsistensen skal minne om "vanlig" deig, skal være like lett og forme, men er noe mer klissete.
Næringsinnhold pr 100 gram:
Kcal: 204 - Fett: 12,9 - Karbohydrater: 2,5 - Protein: 18,3

 

39 Comments

 1. Hva er grunnen til at dere bruker fettredusert mel ?

 2. Mariann Øygard Sjøvold

  Nydelege. Eg hadde ikkje Mozarella, så brukte ei blanding av kremost og norvegia. Lurer berre på kva rolle osten spelar i desse? Kan ein droppe ost?

 3. Maria oddershede

  Hej jeg havde problemer med at mixe dejen. Tænker måske min ost ikke var varm nok?

 4. Christian

  Hei, prøvde meg på disse i dag ettersom vi skal ha reker som kveldskos. Spiste en med ost, smør og skinke tidligere i dag og det er, hands down, det beste bakverket jeg har smakt som er lavkarbo.
  Takk!!

  Har ikke sett siden deres før men jeg kan trygt si at den kommer til å bli flittig brukt framover.

  Kjapt spørsmål – hvordan lagrer dere disse hvis de ikke spises øyeblikkelig? I brødpose? Kjøkkenhåndkle? Friluft? Kjøleskap?

 5. Hvor store blir deres? Lagde 4 stk av deigen nå og syns de ble ganske små.

 6. Christine Opperud

  Hei! Disse ser supergode ut! Men kan jeg bruke fiberfin istedet for pofiber? Har ikke hjemme oppdaget jeg🙈 Hilsen Christine.

 7. Lurer på en ting og det er om det skal stekes på varmluft eller over/undervarme? Skal bake i dag for 2dre gang Og forrige gang brukte jeg varmluft m godt resultat – Super gode ble de, og kan fint fryses. Tusen takk for flotte oppskrifter, glad for jeg fant bloggen deres – her er mye som skal prøves 👍👍

  • Tuuusen tall for hyggelige ord, det setter vi veldig pris på ♡ jeg har brukt over- og undervarme, men kjekt å vite at det fungerer med varmluft 🙂 ble det noe forskjell?

 8. Pingback: Lyse lavkarbo rundstykker - uten egg og meieriprodukter! - Fett & Forstand

 9. Disse er bare helt fantastiske, i tillegg så må jeg si at disse holder seg utrolig godt og er nesten bedre når de får ligge en dag enn når de er nybakte, i motsetning til mye annen lavkarbo bakst. Tusen takk 😊😊

  • Åååå ♡ tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Våre overlever sjeldent over natta, men jeg skal huske på det neste gang jeg lager de at jeg lager ekstra så jeg har til flere dager, så takk for tips! ♡

 10. Pingback: Lavkarboloff med sprø skorpe! - Glutenfri - Fett & Forstand

 11. Di her var sååå god 😋😋 brukte malte mandler i stedet for sesammel (oppdaga æ va fri da æ hadde begynt å lage hehe ) gikk fint å fryse å 😀

 12. Hei,
  Tenkte å bake disse og veldig spent!
  Jeg har ikke sesammel, men mandelmel.. Og da typ ikke fettredusert..
  Har dette noe å si??

  • Hei 🙂 jeg har ikke prøvd å lage de med vanlig mandelmel så jeg kan ikkw garantere for et bra resultat. Jeg troooor at det vil funke, men da bør du justere opp mengden. Deigen skal være fast og ikke klissete:) hvia du prøver setter jeg stor pris på tilbakemelding ♡

 13. Hei! Mine var fremdeles veldig rå inni etter steketiden, hva tror du jeg gjorde galt?

  • Hei 🙂 var deigen veldig klissete å jobbe med? Kan ha vært for mye væske :/ mengde mel avhenger litt av strl på eggene. Har skrevet litt om det i selve oppskriften:)

 14. Lise Therese Kristiansen

  Hei 😊
  Veldig fin blogg 😍
  Hvordan er det å fryse baguetter???

  • Tusen takk ♡ vi har ikke prøvd selv men vi har fått tilbakemelding på at det går helt fint 🙂 personlig ville jeg kanskje hatt de litt i ovnen etter de var tint for å få følelsen av nybakt 🙂

 15. Sylvi Løwe

  Var utrolig gode , smakte ikke egg 😁

 16. Bakte disse i går og seriøst!!! Det er det beste lavkarbo-bakverket jeg har laget! INGEN bismak 🙂 MEN, de klappet veldig sammen. Ble heeeelt flate, men veldig gode da. Smurte bare smør oppå istedet for å dele de, men hva gjorde jeg feil?
  Forøvrig digger jeg bloggen deres 😉 Dere legger jo ut så mye fine oppskrifter og inspirasjon. Stå på videre – jeg leser hver dag!

  • Tusen hjertelig takk for super tilbakemelding, det setter vi pris på 🙂 Det er flere som har opplevd det samme. Jeg har oppdatert oppskriften med et notis som sier hvordan konsistensen på deigen skal være (den skal ikke henge fast på fingrene når man jobber med den). Mengdeforholdene i oppskriften vil nok avhenge av størrelse på eggene, så om deigen føles klissete må man ha i mer mel. Håper det går bedre neste gang 🙂

 17. Karbohydrater per baguette?

 18. Disse var kjempegod. 👌👌 Dere er bare RÅ !!

 19. Hei Kenneth 😊 Oppskrifter sånn generelt. Gjerne type brød,rundstykker osv. Finnes veldig lite oppskrifter uten egg i forhold til lavkarbo/smartkarbo. Så ender til slutt at man går lei og gir litt opp. Blir jo lei av de få alternativene som finnes.
  Der hadde vært spennende å se om dere hadde fått til noen alternativer 😊
  Det jeg har prlvd meg frem på har ikke blitt bra😂

 20. Hei. Ser veldig godt ut. Har ei lita utfordring til dere som jeg regner med dere tar på strak arm😀 Oppskrifter uten egg?

  • Hei Hege 🙂 Tenker du brødoppskrifter eller oppskrifter generelt? Den Twix cookie oppskriten vi la ut igår er uten egg, samme med serinakakene og sjakkrutene hvis du har lyst på noe søtt 🙂 Når det gjelder brød har vi ikke forsøkt å lage uten egg, men det er absolutt en utfordring vi kan ta! Ellers har vi en oppskrift på knekkebrød uten egg, men den ligger ikke ute på bloggen enda siden vi ikke har laget det på lenge og ikke har noen bilder av de. Men iløpet av uka skal jeg sørge for å få det postet 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.