Lavkarbo Baguette!

Lys lavkarbo baguette
Lys lavkarbo baguette Lys lavkarbo baguette
Endelig en lys lavkarbo baguette som smaker baguette! Kenneth brukte å lage sine spesialblingser hver Løndag før vi la om kostholdet. Det ble liksom et fast innslag, Kenneths spesial og Tine sjokolademelk. Nå har vi endelig laget en lys baguette som smaker akkurat som ostebaguettene vi brukte å kjøpe på butikken. Oppskrift på sjokolademelk finner du her. Baguettene over er smurt med: smør, skinke, ost, isbergsalat, paprika, tomat, agurk og majones. Deigen er basert på calzonedeigen vår. Sjekk gjerne ut oppskrift på vår pizza og crispy kyllingburger der vi har brukt (omtrent) samme deig.

Lavkarbo Baguette!
 
NBNBNB: Jeg har fått tilbakemelding om at enkelte opplever at baguettene klapper sammen når de kommer ut av ovnen. Det kan skylde blandingsforholdene. Mengde sesammel og pofiber vil avhenge av størrelse på eggene man bruker. Er deigen klissete og henger fast på fingrene når man jobber med den må man justere opp mengden sesammel og/eller pofiber. Konsistensen på deigen skal være fast og smidig og ikke henge fast på fingrene.
Skrevet av:
Serveringer: ca 4 stk
Ingredienser:
  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 30 g (ca 4ss) sesammel (fettredusert fra Funksjonell mat - finnes på helsekost. Kan byttes ut med fettredusert mandelmel)
  • 20 g (ca 6 ss) Pofiber
  • 1 ss Fiberhusk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 200 g revet mozzarella (kan byttes ut med 250 g fersk mozzarella i lake, avrent)
  • 1 ts salt
  • 1 ss Sukrin Gold (kan byttes ut med annen søtning eller sløyfes)
  • litt valmuefrø eller revet ost til topping
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovenen til 200ºC.
  2. Knus egg, eplecidereddik og cottage cheese i blender til du får en glatt røre.
  3. Pisk inn sesammel, pofiber, salt, Sukrin Gold, bakepulver, natron og Fiberhusk.
  4. Smelt osten i mikroen. Hvis du bruker fersk mozzarella vil den skille seg, den skal varmes til "melken" bobler. Alt skal i deigen!
  5. Bland den smelta osten godt sammen med resten av deigen. La gjerne kjøkkenmaskin jobbe noen minutter.
  6. Form baguetter med fuktede hender og strø på eventuell frø eller revet ost.
  7. Stekes på nest nederste rille i 20 - 25 minutter.
  8. Avkjøles på bakebrettet, så på rist.
Merknad
Hvis deigen blir for løs kan du ha i litt mer sesammel og/eller pofiber. Konsistensen skal minne om "vanlig" deig, skal være like lett og forme, men er noe mer klissete.

 

33 Comments

  1. Pingback: Lyse lavkarbo rundstykker - uten egg og meieriprodukter! - Fett & Forstand

  2. Pingback: Lavkarboloff med sprø skorpe! - Glutenfri - Fett & Forstand

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.